Έβρος: Α. Μητρετώδης – Δ. Κούκλατζης: Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα για τα κινητά μας

1503

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα για τα κινητά μας. Έχουμε μόνο φωτογραφίες από ίχνη μεταναστών και προσφύγων στην ελληνοτουρκική μεθοριακή ζώνη. Τίποτα παραπάνω», δήλωσαν κατηγορηματικά οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, σε συνάντηση που είχαν χθες με έναν εκπρόσωπο του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη, παρουσία και των Τούρκων δικηγόρων τους.

Όπως ανέφεραν στην εφημερίδα «Έθνος» συνεργάτες των δύο δικηγόρων, τόσο ο 25χρονος ανθυπολοχαγός όσο και ο 29χρονος υπαξιωματικός ήταν απόλυτοι σε συζήτηση που είχαν μαζί τους σχετικά με το περιεχόμενο των κινητών τους, τονίζοντας ότι οι φωτογραφίες που τράβηξαν έχουν να κάνουν μόνο με ίχνη μεταναστών προσφύγων στην ελληνοτουρκική μεθόριο και τίποτε άλλο.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν δώσει από την Τρίτη τα pin στην Εισαγγελία Αδριανούπολης και στην τουρκική στρατοχωροφυλακή, προκειμένου η τελευταία να προχωρήσει την έρευνα στα κεντρικά της στην Άγκυρα.

Εκεί βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες και ο Έλληνας εμπειρογνώμονας – ως απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών – ο οποίος παρακολουθεί την έρευνα των κινητών τηλεφώνων από τις τουρκικές Αρχές και όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, «δεν υπάρχουν επιλήψιμα ίχνη».

Στις 30 Μαρτίου η συνάντηση συνηγόρων και Τούρκου δικαστή

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, ένα μήνα θα συμπληρώσουν κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης ο Αγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης, καθώς ουσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση αναμένονται από τις 30 Μαρτίου, οπότε έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων τους και του Τούρκου δικαστή.

Οι δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν στον Εβρο την 1η Μαρτίου. Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών θα τεθεί το θέμα της προφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών, και θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα.

Πηγή