Ημερίδα: «Πρασινίζουμε και ανθίζουμε τον Έβρο για την μέλισσα»

435

Ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη: «ΠΡΑΣΙΝΊΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΘΊΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΈΛΙΣΣΑ»

Τι συμβαίνει σήμερα με τις μέλισσες στον Έβρο; Μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε πέρσι το καλοκαίρι την περιοχή, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε τη επόμενη μέρα: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ο καθένας από εμάς αυτά τα τόσο σημαντικά πλάσματα πάνω στα οποία στηρίζονται ολόκληρα οικοσυστήματα;

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για τις μεθόδους με τις οποίες μπορεί ο κάθε πολίτης, ακόμη και τα παιδιά, να συμβάλουν στην προστασία και φροντίδα της μέλισσας, όπως και του έργου της ως επικονιαστή θα δοθούν στην ημερίδα που διοργανώνεται το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 στην Αλεξανδρούπολη.

Η ημερίδα με θέμα «Πρασινίζουμε και ανθίζουμε τον Έβρο για την μέλισσα» θα πραγματοποιηθεί στο Νομαρχείο στις 9.30 το πρωί.

Πρόκειται για μια εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η ΚΟΙΝΣΕΠ Thrakipedia και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  και έχει τη στήριξη της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου -ΕΠΟΦΕ.

Αξιόλογοι ομιλητές θα ενημερώσουν για το ρόλο και την καταλυτική σημασία της μέλισσας στο περιβάλλον και στη διαδικασία αναπαραγωγής των φυτών. Συγχρόνως, θα δώσουν εξειδικευμένες πληροφορίες στον κόσμο σχετικά με το πώς ο καθένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει τη μέλισσα να βρει τροφή και νερό με απλές πρακτικές, φυτεύοντας συγκεκριμένα βότανα και φυτά ή αξιοποιώντας τις φλούδες από φρούτα και λαχανικά αλλά και πώς μπορεί να δημιουργήσει ποτίστρες για να ξεδιψάσει η μέλισσα.

Στη ημερίδα θα μιλήσουν η δρ Φανή Χατζήνα, από το τμήμα Μελισσοκομίας και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

ο Ορέστης Χατζόπουλος, Γεωπόνος ΑΠΘ και Οικονομολόγος ΔΠΘ

η Δώρα Τζαβάρα, Γεωπόνος και Υπεύθυνη των προγραμμάτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σουφλιώτικα Κελάρια

ο Γιώργος Καραφυλλίδης, Επαγγελματίας Μελισσοκόμος βιολογικής μελισσοκομίας και

ο Πέτρος Ηλιάδης, Συνιδρυτής Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Bee For Planet.

Το “καλωσόρισμα” για την έναρξη της ημερίδας θα γίνει με την καλλιτεχνική ματιά της παιδικής χορωδίας της κ. ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ.

Ας βοήσουμε όλοι να πρασινίσει ξανά ο Έβρος μας και να παραμείνει ένα φιλόξενο σπίτι για τη μέλισσα. Είναι στο χέρι μας!

Η πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Thrrakipedia

Βιολέτα Σιστρίνη

Τηλ επικοινωνίας: 6909937128 / bioletasistrini@gmail.com