Η Βάγια Λάμπρου λίγο πριν την πρεμιέρα της στο Voice Live Stage μιλάει στο inevros.gr

3485

1. Ποια είναι η Βάγια μέσα από τα δικά σου μάτια ;

Μου ζητάς κάτι δύσκολο, να προσδιορίσω τον εαυτό μου ! Μπορώ να σου πω μόνο ότι είμαι ευαίσθητη και ειλικρινής, με αγάπη για τους γύρω μου, και προσηλωμένη στις αρχές που μου έχουν δώσει οι γονείς μου, είναι το πρότυπο μου.

2. Πότε ξεκίνησες τα πρώτα σου βήματα στην μουσική ;

Στη μουσική “μυήθηκα” με το που γεννήθηκα μπορώ να πω. Μεγάλωσα σε μουσική οικογένεια με την μητέρα μου μαέστρο και δασκάλα στην φιλαρμονική ορχήστρα της Θάσου κ τον πατέρα μου ραδιοφωνικό παραγωγό. Τα ερεθίσματα μου στη μουσική ήταν καθημερινά γι αυτό κ γω ασχολήθηκα από πολύ μικρή με αρμόνιο, κιθάρα, τρομπέτα και σαξόφωνο. Επαγγελματικά ξεκίνησα το τραγούδι το 2012 στην Θεσσαλονίκη παράλληλα με τις σπουδές μου στην Παιδαγωγική του ΑΠΘ.

3. Έχεις συνεργαστεί με γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής ;

Έχω συνεργαστεί με τον Νίκο Μακρόπουλο, την Στέλλα Καλλή, τον Ανδρέα Στάμο, τον Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Μάκη Δημακη, τον Κωνσταντίνο Γαλανό, τον Βασίλη Δήμα, τον Πέτρο Ιακωβίδη, την Χριστίνα Κολέτσα και τέλος την Ελεάννα κ Ντίνα Παπαϊωάννου που ήταν οι “νονές” μου στα πρώτα μου βήματα, καθώς κ με άλλους καλλιτέχνες ιδιαίτερα γνωστούς κ αγαπητούς στην Θεσσαλονικη !

4. Πως νιώθεις για τις μέχρι τώρα συνεργασίες σου;

Γενικά, νιώθω τυχερή καθώς ήρθαν όλα τόσο αβίαστα ! Κάθε συνεργασία έχει πολλά να σου προσφέρει, μαθαίνεις να είσαι σωστός επαγγελματίας, να δουλεύεις για το καλύτερο αποτέλεσμα. Μας ενώνει κάτι κοινό: η αγάπη για την μουσική και το τραγούδι. Δεν μπορεί παρά κάθε συνεργασία να σου δίνει χαρά!

5. Ποιο ήταν το πρώτο σου επαγγελματικό βήμα;

Το πρώτο μου επαγγελματικό βήμα ήταν -κάπως- απρόσμενο και έγινε όταν η Ντίνα Παπαϊωάννου άκουσε μια ερασιτεχνική διασκευή που είχα κάνει και με “προσκάλεσε” δίπλα της στο Δίχορδο Θεσσαλονίκης το 2012. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με ήθος ψυχής, είναι εξαιρετική ερμηνεύτρια, ευαίσθητη και άνθρωπος του πνεύματος καθώς συγγράφει και έχει εκδώσει βιβλία της.

6. Ποια ήταν μέχρι τώρα η καλύτερη σου συνεργασία, ποια σου πρόσφερε τα περισσότερα;

Κάθε συνεργασία προσφέρει πολλά συνεπώς δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμια γιατι πέρασα υπέροχα και κέρδισα πολλά σε όλες μου τις συνεργασίες ! Μπορώ όμως να σου μιλήσω για την συνεργασία μου με την Ντίνα Παπαϊωάννου που ήταν “η αρχή του παντός” και η περσινή μου συνεργασία με δυο νέους και αγαπημένους στο κοινό της Θεσσαλονίκης τραγουδιστές, τον Χρήστο Ανδριανό και τον Βασίλη Αραμπατζη. Από αυτή τη συνεργασία κέρδισα δυο φίλους πραγματικούς, δυο ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν, γίναμε υπέροχη παρέα και με την μουσική κ την τρέλα μας συνεχίσαμε να συνυπάρχουμε και με το πέρας της συνεργασίας μας.

7. Και έρχομαι στο τώρα “VOICE LIVE” στην Θεσσαλονίκη μαζί με τον Βασίλη Μπατή και αρκετούς νέους τραγουδιστές , πες μας λίγα λόγια..
 Πρόκειται για ένα σχήμα που πιστεύω ακράδαντα πως θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις τον φετινό χειμώνα στην πόλη μας . Ο Βασίλης Μπατής είναι εξαιρετικός τραγουδιστής, το σχήμα πλαισιώνεται από ταλαντούχους καλλιτέχνες που ο καθένας μας έχει κάνει την δίκη του έως τώρα πορεία, το πρόγραμμα είναι υψηλών προδιαγραφών και άκρως ανεβαστικό . Η “καρδιά της διασκέδασης” θα χτυπά στο VOICE LIVE STAGE φέτος, είναι πολύ δυνατή όλη η ομάδα που έχει δημιουργηθεί.
8. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να δημιουργείς φιλίες και σχέσεις μέσα σε μια απαιτητική δουλειά σαν την δική σου;
Η Φιλία είναι έννοια ιδιαίτερα ισχυρή και συναισθηματικά φορτισμένη. Οι Φίλοι μου είναι κυρίως εκτός χώρου, είναι άνθρωποι που περάσαμε πολλά μαζί και έμεινε η Φιλία μας ανεξίτηλη στο χρόνο. Στη δουλειά μας, η συναναστροφή στον ίδιο χώρο ασφαλώς και δημιουργεί φιλίες, συνεργαζόμαστε, διασκεδάζουμε & ανοιγόμαστε. Έχω κάνει φιλίες μέσα στην δουλειά καθώς είμαι επικοινωνιακή και δοτική. Σίγουρα αν έχεις τον “σύνδρομο του καλού παιδιού” κάποιοι μπορεί να πέσουν να σε φάνε, πρόκειται για μια δουλειά που οι περισσότεροι την βλέπουν ανταγωνιστικά, οπότε σίγουρα υπάρχουν και οι λυκοφιλίες. Γενικά, λίγοι είναι αυτοί που θα αναγνωρίσουν την αξία σου και θα σε αγαπήσουν ανιδιοτελώς. Αυτοί είναι οι φίλοι σου!
9. Πως σε Φαντάζεσαι στο Άμεσο Μέλλον…;
Στα άμεσα σχέδια μου είναι να κάνω την είσοδο μου στο δισκογραφικό μέρος της δουλειάς, να παρουσιάσω κάτι δικό μου. Όλοι κάνουμε όνειρα ! Δεν μπορώ να φανταστώ το μέλλον, ο,τι είναι να έρθει θα έρθει, είμαι αισιόδοξη !
10. Τι σημαίνει ο έρωτας για εσένα; Σου δίνει ώθηση ή σε αποδιοργανώνει;
Ο έρωτας αποτελεί μια δημιουργική διαδικασία και τι καλύτερο από το να διοχετεύσεις τη δημιουργικότητα αυτή και μέσα στη δουλειά σου ! Έρωτας ειναι καθετί που σου δημιουργεί συναισθήματα. Έρωτας είναι και η μουσική. Ο έρωτας δίνει ώθηση στη δουλειά πόσο μάλλον όταν ο άνθρωπος σου σε στηρίζει, σε υποστηρίζει και σε θαυμάζει! Είναι πολύ σημαντική η ηθική στήριξη σε μια δουλειά που περιλαμβάνει έκθεση στον κόσμο .
11. Κάπου εδώ σε αποχαιρετώ και σε ευχαριστώ για αυτή την πολύ όμορφη κουβέντα μας.. μια ευχή για Σένα και μια για τους Αναγνώστες μας 
Θα ευχηθώ σε όλους αυτό που εύχομαι και στον εαυτό μου : Να υπάρχει πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη μας, για να ξεπερνάμε τα δύσκολα και να χαιρόμαστε τα εύκολα, να προσπαθούμε για το καλύτερο και να έχουμε ζέστη καρδιά!