Διδυμότειχο: Ο συνδυασμός “Απ’ την Αρχή” ξεκαθαρίζει τα πράγματα σχετικά με τη διεξαγωγή του debate

  331

  Είναι κρίμα που η πολιτική αντιπαράθεση σε ότι αφορά τις Δημοτικές Εκλογές στο Διδυμότειχο, τείνει να περιοριστεί στον τρόπο διοργάνωσης ενός Debate κι όχι στην απουσία του νυν Δημάρχου!
  Επειδή δεχθήκαμε από υπαινιγμούς μέχρι και κατηγορίες για υπεκφυγή της συγκεκριμένης διοργάνωσης, οφείλουμε να διευκρινίσουμε οριστικά και τελικά τα εξής:

  1.Εμείς προτείναμε την διοργάνωση ενός τηλεοπτικού Debate και δύο δημοσίων συζητήσεων, μία στο Διδυμότειχο και μία στους Μεταξάδες.

  2.Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι και οι τρεις αυτές συναντήσεις πρέπει να διοργανωθούν με όρους δημοσιογραφικής δεοντολογίας κι επαγγελματικής μεθοδολογίας. Τι σκέφτηκαν οι κύριοι Τοκαμάνης και Σκίνδρης, όταν πρότειναν ως συντονιστή τον καθ’ όλα άξιο καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Γιώργο Τζίρα, ως συντονιστή αυτών των συναντήσεων; Γιατί δεν αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ο κ. Χατζηγιάννογλου τηλεφώνησε στον κ. Τομαδάκη και Πρεμίδη, χωρίς ποτέ να πάρει θετική απάντηση από τους προαναφερθέντες δημοσιογράφους;

  3.Η απουσία του επικεφαλής της παράταξής μας κ. Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου από το πρώτο Debate που διοργάνωσε η «Δέλτα Τηλεόραση», συνέβη διότι άλλαξε την τελευταία στιγμή ο προγραμματισμός του Σταθμού. Κληθήκαμε να ορίσουμε τον εκπρόσωπο υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής μας, διότι η εκπομπή είχε αρχικά προγραμματιστεί σε τέτοιο επίπεδο. ‘Όμως, ενημερωθήκαμε ότι ο Σταθμός αποφασίζει να διενεργήσει την συζήτηση σε επίπεδο υποψηφίων Δημάρχων την ίδια μέρα του Debate. Ζητήσαμε αλλαγή ημερομηνίας, αλλά ο Σταθμός δεν το δέχτηκε.

  4.Αναλάβαμε την πρωτοβουλία, προτείνοντας νέο Debate, όχι μόνον τηλεοπτικό, αλλά και δύο συζητήσεις σε δημόσιο χώρο στο Διδυμότειχο και τους Μεταξάδες, με όρους δημοσιογραφικής δεοντολογίας και μεθοδολογίας. Ο κ. Δήμαρχος το αρνήθηκε, όπως αρνήθηκε και την συμμετοχή του στο Debate της «Δέλτα Τηλεόρασης»! Ως εκ τούτου, δηλώσαμε ότι δεν έχει νόημα να αναπτύσσουμε «αντιπολιτευτικές εκθέσεις ιδεών» για τα προβλήματα του Δήμου, χωρίς την παρουσία του βασικού υπεύθυνου για την δημιουργία τους, δηλαδή του κ. Δημάρχου. Εκτός του ότι πιθανόν να αδικούσαμε τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο, αφού δεν θα υπήρχε αντίλογος, μια τέτοια συζήτηση δεν θα ήταν καθόλου χρήσιμη για τους Δημότες μας.

  5.Μπορεί μήπως κανείς να ισχυριστεί ότι αποδείχθηκε χρήσιμη η συζήτηση στη «Δέλτα τηλεόραση», πριν ενάμιση μήνα, χωρίς τη συμμετοχή του νυν Δημάρχου; Και οι τέσσερις συμμετέχοντες επικεφαλής Συνδυασμών εξέφρασαν την διαφωνία τους για την διοίκηση του κ. Πατσουρίδη και με ελάχιστες αφορμές για περαιτέρω αμφιβολίες, αναρωτιόταν κανείς, γιατί δεν αποτελούν όλοι οι συμμετέχοντες, μέλη του ίδιου Συνδυασμού.

  ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:

  -Τηλεοπτικό ή και ραδιοφωνικό (αν επιθυμούν) Debate, με την συμμετοχή ΟΛΩΝ των υποψηφίων, από το οποίο δεν θα απουσιάζουν οι δύο βασικοί υπεύθυνοι για τα προβλήματα της πόλης, που άσκησαν εξουσία τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Διδυμοτείχου, δηλαδή οι κύριοι Πατσουρίδης και Τοκαμάνης!

  -Δύο δημόσιες συζητήσεις (στο Διδυμότειχο και τους Μεταξάδες), με τις ίδιες συμμετοχές.

  -Συντονισμός των συζητήσεων με βάση τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και μεθοδολογίας, την συμμετοχή όσων και όποιων δημοσιογράφων επιθυμούν και την οργανωμένη υποβολή ερωτημάτων από τους πολίτες στις δημόσιες συζητήσεις, με τρόπο που να επιτυγχάνει τις όσο το δυνατόν περισσότερες και ξεκάθαρες απαντήσεις.

  ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ! Το Διδυμότειχο δεν έχει ανάγκη από περισσότερα λόγια. Έχει ανάγκη από περισσότερα έργα, εξυπνότερες ιδέες, πρακτικές λύσεις και διάθεση για συνεργασίες! Δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο! Ήδη έχασε αρκετό!
  Στις 26 Μαΐου, θα ξεκινήσουμε έτσι κι αλλιώς, όλοι μαζί «Απ’ την Αρχή»!!!

  Από το Γραφείο Τύπου της Παράταξης «Απ’ την Αρχή» – Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου