Ο Σάκης Παπανδρέου για τη στήριξη που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του

    356

    Η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών δήμου Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας», με αφορμή κάποια δημοσιεύματα, θέλει να υπενθυμίσει πως στη συνέλευση που είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου 2019 είχε αποφασιστεί ΟΜΟΦΩΝΑ από τους συμμετέχοντες να συνεχίσει την αυτόνομη και ανεξάρτητη πορεία που ακολουθεί από το 2014.

    Συγκεκριμένα, είχε αποφασιστεί και γνωστοποιηθεί μέσω σχετικού Δελτίου Τύπου πως δεν θα δεχτεί «χρίσμα» ή «στήριξη» κανενός κοινοβουλευτικού ή εξωκοινοβουλευτικού κόμματος, το οποίο πιθανά να επιδιώξει να καρπωθεί πολιτικά οφέλη από τη δυναμική του εγχειρήματος.

    Εντούτοις, με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση «στήριξης» σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων συμπεριέλαβε και την Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας», εντελώς αυθαίρετα, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί καμία απολύτως επικοινωνία και ερώτηση! Μάλιστα, λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν από πολλούς συνδυασμούς, μερικοί εκ των οποίων απείλησαν ακόμη και με μηνύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να ανασκευάσει την αρχική του ανακοίνωση.

    Λυπούμαστε που κάποιοι λειτουργούν με λογικές «καπελώματος» και πολιτικού παραγοντισμού παλαιού τύπου, αν και λένε ότι εκφράζουν το νέο ήθος και ύφος στην πολιτική ζωή. Σεβόμαστε το ρόλο τους, εφόσον κι αυτοί σέβονται το δικαίωμά μας να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών δήμου Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας» και να μην επιθυμούμε «χρίσμα» ή «στήριξη» από κανένα κόμμα. Το «χρίσμα» στον επικεφαλής της Κίνησης δόθηκε από τους συμμετέχοντες στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες των συνελεύσεων και τη «στήριξη» μας τη δίνουν καθημερινά οι πολίτες που αγκαλιάζουν την προσπάθεια μας και θα μας οδηγήσουν στη νίκη, στις εκλογές της 26ης Μαΐου.