Η μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης Ελ. Χαρτοματζίδου σε Διεθνές Forum του ΕυρωΚοινοβουλίου

557
Τη μαθήτρια της Α΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης Χαρτοματζίδου Ελισσάβετ υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, προκειμένου να τη συγχαρεί για τη διάκρισή και επιτυχία της να στελεχώσει αποστολή της χώρας σε Διεθνές Forum του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Ελισσάβετ συμμετείχε στις εργασίες της 46ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.) τον Δεκέμβριο του 2023 στην Θεσσαλονίκη, όπου διακρίθηκε και επιλέχτηκε να στελεχώσει την εθνική αποστολή σε Διεθνές Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 8-12 Ιουνίου 2024 στη Λιμόζ της Γαλλίας μαζί με άλλους νέους και νέες από όλη την Ευρώπη.
Στόχος της συμμετοχής τους είναι να εντρυφήσουν στον δημοκρατικό διάλογο και την κοινοβουλευτική συζήτηση σε διαπολιτισμικό επίπεδο σε θεματικές που απασχολούν την Ευρώπη, κατά τα πρότυπα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να κατανοήσουν τις αρχές του διαλόγου, της συνεργασίας και του σεβασμού, καθώς και να προετοιμαστούν για την ανάληψη των ηνίων του μέλλοντος της Ευρώπης ως ενεργοί πολίτες.
Ο δήμαρχος είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση τόσο με τη μαθήτρια όσο και με τη συνοδό καθηγήτρια κα Μαρία Λιάρου, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια για τη σπουδαία αυτή διάκριση που είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη μαθήτρια και την εκπαιδευτικό να βιώσουν την εμπειρία αυτής της συμμετοχής με κύριο στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση.
Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των δύο κυριών και μετά από σχετικό αίτημα του δημάρχου, ανέλαβε να καλύψει η Gastrade A.E. στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας και ενθάρρυνσης των νέων του τόπου μας να αξιοποιούν κάθε ευκαιρία που τους φέρνει πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων τους.