Ανακοινώσεις του Πολιτιστικού συλλόγου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤ´ ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟΣ – ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΤ´»

448
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΘΙΩΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
«ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤ´ ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟΣ – ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΤ´»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθιωτών Δήμου Αλεξανδρούπολης
«Ιωάννης ΣΤ´ Καντακουζηνός–Κύριλλος ΣΤ´»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
στα Μέλη και στους Φίλους του Συλλόγου τα εξής :
Α.
Ο σύλλογος διοργανώνει συνάντηση των μελών του Συλλόγου με καφέ στις 11-5-2024, Σάββατο, 11.00 π.μ., στην παραλιακή καφετέρια ‘Πελεκάνος’, απέναντι από την Καφετέρια ΑΡΓΩ με σκοπό την ενημέρωση για τις δράσεις του συλλόγου εντός του 2023 και του 2024.
Β.
Η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου και ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Αθανασίου Πυθίου προγραμματίζουν την 12η Μαΐου 2024 στο Πύθιο Ιερές Ακολουθίες εις μνήμην του Αγίου Κυρίλλου ΣΤ´, Ιερομάρτυρα, Εθνομάρτυρα και Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το παρατιθέμενο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
Με το υπ’αριθμ. 4/2024 Πρακτικό Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου στο Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών στο Πύθιο θα παραστεί Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας με το λάβαρο του συλλόγου και παράλληλα προσκαλούνται τα Μέλη και οι Φίλοι του Συλλόγου μας να συμμετάσχουν στα «ΚΥΡΙΛΛΕΙΑ», τιμώντας τον Άγιο Κύριλλο ΣΤ’, Προστάτη του Συλλόγου μας.
Γ.
─ στα παραδοσιακά ποιήματα για το Πύθιο του Δημητρίου Χαντζή παρουσιάζονται κοινωνικά, πολιτικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά στοιχεία του Πυθίου Έβρου, ακόμη ήθη και έθιμα από τις προγενέστερες δεκαετίες.
─ τα ποιήματα έχουν σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη προς το Πύθιο, την επαναφορά στη μνήμη γεγονότων, καταστάσεων, προσώπων και εθίμων προγενέστερων δεκαετιών, την διαιώνιση της Πυθιώτικης ντοπιολαλιάς.
─ μέσα από τους υπέροχους στίχους του ταλαντούχου Πυθιώτη Δημήτρη Χαντζή αναδεικνύονται η παράδοση και ο πολιτισμός του αγαπημένου μας χωριού, μικρού μεν, αλλά με μεγάλη ιστορία δε.
─ γι’αυτό κρίνεται αναγκαία η αξιοποίησή τους πρώτον με την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων του Στιχουργού μέσω Συμβολαιογραφικής Πράξης,δεύτερον με την Μελοποίηση και Ενορχήστρωση των ποιημάτων από τον Μουσικό Βαγγέλη Παπαναστασίου.
─ ο σύλλογός μας λοιπόν αναζητεί χορηγίες για την μελοποίηση-ενορχήστρωση των ποιημάτων του Δημητρίου Χαντζή και την έκδοση CD».
Με βαθιά εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας
Ζαμπούκης Γ. Ιωάννης, Πρόεδρος
Αργυρίου Χρήστος,Αντιπρόεδρος
Καραμπατζάκης Α. Κωνσταντίνος,Ταμίας
Αυγερινάκη Κωνσταντίνα,Αναπληρωτής Ταμίας
Πετρίδου Διαλεκτή,Γενικός Γραμματέας
Βασιλειάδης Ιωάννης,Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας
Γραμματεύς Εμμανουήλ,Υπεύθυνος Τύπου, Έδρας Συλλόγου και Ιματιοθήκης