1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου – “Εφηβεία και Εξαρτήσεις”

737
1ο ΕΠΑΛ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
“Εφηβεία και Εξαρτήσεις”
Μετά από αίτημα της Διεύθυνσης του 1ου ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου, την Παρασκευή 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν τρεις παράλληλες βιωματικές δράσεις, για τους μαθητές της Β’ τάξης, με θέμα τις αλλαγές στην εφηβική ηλικία και τις μορφές εθιστικών συμπεριφορών στην καθημερινή ζωή των εφήβων.
Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές για τη ζωντάνια, το ενδιαφέρον, τα εύστοχα ερωτήματα και τους γόνιμους προβληματισμούς που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια των ομαδικής συνεργασίας. Τις δράσεις συντόνισαν η Κρυσταλλένια Καλτσερά, Ψυχολόγος, Ζωή Κασαπίδου, Ψυχολόγος και Θεανώ Τσελίδου, Κοινωνική Λειτουργός, επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Έβρου . Παραμένουμε στη διάθεσή του σχολείου για περαιτέρω υποστήριξη και συνεργασία.
ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ
ΘΕΜΑ : Ευχαριστήρια επιστολή
Ευχαριστούμε πολύ το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε Έβρου για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για ενημέρωση των γονέων του σχολείου μας με θέμα « Γονείς και έφηβοι … Στηρίζο-ντας και ενισχύοντας μια δυναμική σχέση!». Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Καλτσερά Κρυσταλλένια, Ψυχολόγο και Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης, για την ουσιαστική παρέμβαση της σε θέματα που αφορούν την οικογενειακή ισορροπία, τις συγκρούσεις μι-κρής ή μεγαλύτερης εμβέλειας και γενικότερα τους «αποτελεσματικούς» τρόπους διαχείρισης των εφήβων. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αγκαλιάστηκε από τους γονείς και θα αποτελέσει την αρχή για επόμενη μελλοντική συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης.
Σας ευχόμαστε δύναμη και υγεία και να συνεχίζετε επάξια το έργο σας.
Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής
& o Συλλογος Διδασκόντων
του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου