“Πρώτο τραπέζι” στα γαστρονομικά δρώμενα της Ελλάδας διεκδικεί ο Έβρος

993

Τη συνδρομή του στην προσπάθεια ανάδειξης του Έβρου σε γαστρονομικό προορισμό που θα ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα έβαλε ο όμιλος της Grecotel με την διοργάνωση  του εκπαιδευτικού προγράμματος «Grecotel Academy – Culinary 2024» στην Αλεξανδρούπολη. Στα ξενοδοχεία Astir & Egnatia, που έχουν  βραβευτεί από το περιοδικό Conde Nast Traveller, γεύσεις από 200 πιάτα βασισμένα στις παραδοσιακές ελληνικές κουζίνες παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην λήξη της διοργάνωσης. Τα πιάτα επιμελήθηκαν σεφ του ομίλου, με επικεφαλής τους executive chef  Σάκη Τζανέτο και Γιάννη Κουναλάκη, αλλά και 70 chef, sous chef και μάγειρες .

Γεύσεις που αναδεικνύουν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε τόπου, δίνουν έμφαση στα προϊόντα των τοπικών παραγωγών και αντανακλούν την αξία που προσδίδει η Grecotel στην γαστρονομία ως βασικό παράγοντα της τουριστικής ανάπτυξης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η ανάδειξη του Έβρου ως γαστρονομικού προορισμού είναι μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου Grecotel, που με την παρουσία και την δράση για περισσότερα από 20 χρόνια έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής, όπως επισημαίνεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει τιμήσει τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη της πόλης για την έμπρακτη πολυετή προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Η Grecotel πρωτοστατεί στην σύνδεση των ξενοδοχείων με την τοπική παραγωγή παράγοντας μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων με καλλιέργειες σε κάθε ξενοδοχείο και προβάλλοντας εκλεκτά προϊόντα μέσα από μόνιμες συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Υλοποιώντας το όραμά του για τη σύνδεση του τουρισμού́ με τη βιολογική αγροτική́ παραγωγή́, ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης δημιούργησε την πρότυπη φάρμα Agreco στο Ρέθυμνο, όπου αναβιώνουν όλες οι παραδοσιακές τεχνικές της Κρήτης και προσφέρει την αυθεντική γευσιγνωσία της Κρητικής διατροφής.

ΚΧΑ