Ορέστης και Εθνικός στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου!

689

Ο Ορέστης Ορεστιάδας και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα αναμετρηθούν στον φετινό τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου. 

Ο Ορέστης μετά τη νίκη με 2-1 επί του ΠΟ Αλεξανδρούπολης στο πρώτο ματς στο «Φώτης Κοσμάς», προκρίθηκε καθώς ο επαναληπτικός στην Ορεστιάδα ολοκληρώθηκε με 0-0.

Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος επαναληπτικός. Ο Εθνικός χάρη σε τέρμα του Παπαδάκη στο 55′ έκανε το 1-0 και ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα πήγε το ματς στην παράταση κόντρα στο Νεοχώρι. Εκεί ο Λημνιός με γκολ στο 100′, έκανε το 2-0 το οποίο ήταν και σκορ πρόκρισης για την ομάδα του Ζόραν Στοΐνοβιτς. Με 8 παίκτες τελείωσε το ματς το Νεοχώρι μετά από κόκκινες κάρτες που αντίκρισαν Φούφας, Αλεξακούδης και στο β’ ημίχρονο της παράτασης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια που Ορέστης και Εθνικός θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι στον τελικό του θεσμού. Η τελευταία ήταν το 2014, με τον Εθνικό τότε να είναι ο νικητής επικρατώντας 1-0.

Ο Ορέστης θα βρεθεί στον τελικό για 3η συνεχόμενη χρονιά (πέρυσι και πρόπερσι ηττήθηκε από τον ΠΟ Αλεξανδρούπολης), ενώ ο Εθνικός για πρώτη φορά μετά το 2019 όταν και είχε αναδειχθεί για τελευταία φορά κυπελλούχος επικρατώντας 3-0 του Έβρου Σουφλίου.

Το αξιοσημείωτο του ζευγαριού είναι ότι την τελευταία φορά που ο Ορέστης κατέκτησε το Κύπελλο, δηλαδή το 2004, το είχε πράξει κόντρα στον Εθνικό, επικρατώντας με 3-1 στην παράταση!

sportsaddict.gr