Νέους από όλη την Ευρώπη φιλοξενεί η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης

669

Στο πλαίσιο προγράμματος, εθελοντές συνεργάζονται και αλληλεπιδρούν με τους κατοίκους στην καθημερινότητα, στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες

Η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης στηρίζει τον εθελοντισμό ως μία εμπειρία που μπορεί να αλλάξει τις ζωές όλων μας. Όπως αναφέρουν τα στελε΄χη της, “έχουμε το προνόμιο να φιλοξενούμε νέους από όλη την Ευρώπη στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps-ESC). Νέα παιδιά που για έναν ολόκληρο χρόνο μακριά από την οικογένεια, τους φίλους, τη χώρα, τη γλώσσα, ακόμα και το αγαπημένο τους φαγητό δεν σκέφτονται την ανταμοιβή για τη δουλειά που προσφέρουν, παρά μόνο την πρόθεση να βοηθήσουν το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία. Που γεμίζουν με εμπειρίες και δεξιότητες που θα τους συνοδεύουν στην υπόλοιπη ζωή τους.
Χαιρόμαστε για κάθε εθελοντή που εντάσσεται στην ομάδα μας. Αλλά χαιρόμαστε διπλά ότι συνεργάζονται και αλληλεπιδρούν με τους κατοίκους στην καθημερινότητα, στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Εκεί που τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν τη γλώσσα, τη μουσική, την κουλτούρα και την παράδοση του τόπου. Αλήθεια εσύ πόσο μακριά θα μπορούσες να πετάξεις από τη φωλιά σου;”