Απένταξη από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” όσων έργων δεν δημοπρατήθηκαν έως 9 Φεβρουαρίου

756

Άρχισαν οι πρώτες απεντάξεις δημοτικών έργων που είχαν ενταχθεί στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς δεν είχαν δημοπρατηθεί έως τις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου με βάση την προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Εσωτερικών. Ήδη το ΥΠ.ΕΣ καλούσε με έγγραφό του, τους δήμους να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη δημοπράτηση των έργων που είχαν ενταχθεί στο «Τρίτσης», υπογραμμίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσε στην απένταξη τους.

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει αποσταλεί  στους δήμους στις 8 Ιανουαρίου από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρονται τα εξής:

«Αναφορικά με τα έργα Δικαιούχων του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” που εντάχθηκαν έως 30/6/2022 και δεν έχουν ακόμα δημοπρατηθεί, καλείσθε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα έργα αυτά να δημοπρατηθούν έως 9/2/2024, ενημερώνοντας αμελλητί την Υπηρεσία μας, ειδάλλως θα απενταχθούν από το Πρόγραμμα».

Πρόκειται για σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στους δήμους Χαλκηδόνος και Θερμαϊκού, τα οποία δεν δημοπρατήθηκαν ως τις 9 Φεβρουαρίου 2024 και είναι πλέον εκτός προγράμματος, χάνοντας τη χρηματοδότησή τους.