Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων στα Νοσοκομεία Διδυμοτείχου & Αλεξανδρούπολης

832

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε σήμερα η στάση εργασίας και η συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζόμενων που εργάζονται στο ΕΣΥ μέσω ΔΥΠΑ.
Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και των συμβασιούχων είδαμε την Υπουργό Εργασίας κα. Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Διευθυντή του Υπουργείου. Θέσαμε τα αιτήματα και μας διαβεβαίωσαν:
Το πρόγραμμα των 4.000 συναδέλφων έχει φύγει για ΦΕΚ και θα ζητήσουν να πάρει σημερινή ημερομηνία δημοσίευσης (ΚΥΑ ΚΑΔ 11380).

Το κενό που υπάρχει σε όσους έληξαν οι συμβάσεις θα καλυφθεί είτε με απόφαση της ΔΥΠΑ είτε με νομοθετική ρύθμιση.

Για τις μισθολογικές αδικίες που υφίστανται οι συνάδελφοι των 4.000 θα υπάρξει νέα συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ, εκπροσώπων των συμβασιούχων με την Υπουργό Εργασίας και τον Πρόεδρο της ΔΥΠΑ.
Για το πρόγραμμα των 1.300 συναδέλφων ηλικίας 55 – 67 ετών, που είναι πρόγραμμα μόνο για την ΠΟΕΔΗΝ υπεγράφει μας είπαν την ώρα της συνάντησης από την Υπουργό Εργασίας και φεύγει για τις δύο υπογραφές των συναρμόδιων Υπουργών.
Εκτιμώμενος χρόνος για την έκδοση του ΦΕΚ μας είπαν ότι είναι περίπου μία εβδομάδα. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία της ΠΟΕΔΗΝ που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ