Επιστρατεύουν το χιούμορ τους οι αγρότες του Νοτίου Έβρου – Τρολάρουν…

5751

Επιστρατεύουν το χιούμορ τους οι αγρότες του Νοτίου Έβρου ύστερα από τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν με πρωταγωνιστή τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη στο αεροδρόμιο ”Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης.

Έτσι στην ανακοίνωση τους για την πρωινή συγκέντρωση των αγροτών του ”Αγροτικού & Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης”  στις 11:00 την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στους Κήπους, χρησιμοποίησαν ένα έξυπνο και ταυτόχρονα χιομοριστικό μήνυμα επικοινωνίας ώστε να καταφέρουν να προσελκύσουν περισσότερους συναδέλφους τους στην κινητοποίηση αλλά και να τρολάρουν τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης για την ασυνέπεια του…

Η ανακοίνωση του συλλόγου που τα σπάει…

Ραντεβού στους Κήπους!

 

Το ιστορικό…

Τη στιγμή που οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση «πραγματικές λύσεις» στα αιτήματά τους, κλιμακώνοντας ταυτόχρονα τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την Τρίτη -ημέρα κατά την οποία αναμένεται η συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη– μια κίνηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, φαίνεται πως «άναψε τα αίματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αυγενάκης αρνήθηκε συνάντηση που είχε μαζί τους, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να επιχειρήσουν να εισβάλουν στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, σε μια προσπάθεια να τον συναντήσουν.

Όταν οι αγρότες έμαθαν ότι ο υπουργός και ο υφυπουργός ακυρώνουν την προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν στις 18:00 το απόγευμα με εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, τότε μπήκαν στα τρακτέρ που είχαν παρατεταμένα έξω από το ξενοδοχείο όπου θα γινόταν η συνάντηση, και έφτασαν μέχρι το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Εκεί συνάντησαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι δεν τούς επέτρεψαν την είσοδο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Τι υποστηρίζουν οι αγρότες:

6:00μμ Σύσκεψη για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών του Έβρου
Ξενοδοχείο.
Για την σύσκεψη αυτή είχε προετοιμαστεί μια 15 μελή επιτροπή και προφανώς υπήρχαν στο ξενοδοχείο τόσο οι βουλευτές της ΝΔ όσο και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος καθώς και στελέχη του γραφείου του υφυπουργού κυρίου Κελέτση και όλοι τοπικοί δημοσιογράφοι και σάιτ.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Με αφορμή όσα μεταδόθηκαν από ορισμένα ΜΜΕ για διαμαρτυρίες αγροτών στην Αλεξανδρούπολη και δήθεν άρνηση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ να συναντηθεί μαζί τους, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης δήλωσε:

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων σήμερα στις 3.30 μμ. στην Κομοτηνή, στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος ήταν και διοργανωτής της συνάντησης.

Η συνάντηση ξεκίνησε έγκαιρα και η συζήτηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής εξελίχθηκε σε άψογο κλίμα. Λόγω, όμως, του πλήθους των θεμάτων που ετέθησαν η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 7.30. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μετατεθεί χρονικά η συνάντηση που είχε προγραμματισθεί με εκπροσώπους ελαιοκαλλιεργητών από τη Μάκρη Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα επειδή ο υπουργός επιθυμούσε να συναντήσει τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία τους ζήτησε η συνάντηση να γίνει στο αεροδρόμιο, όπου και συναντήθηκαν.

Ο υπουργός δεν είχε ραντεβού με εκπροσώπους κανενός μπλόκου από την περιοχή του Έβρου, ούτε αρνήθηκε να δει κανέναν, όπως υποστηρίχθηκε από ορισμένα ΜΜΕ. Τόσο ο υπουργός όσο κι εγώ δεν στήσαμε κανέναν. Και όσα λέγονται είναι παντελώς ανακριβή.

Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ όλο αυτό το διάστημα έχει δείξει στην πράξη τη διάθεσή της για διάλογο με διαδοχικές συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα και σε όλη την Ελλάδα.

Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο υπουργός, ποτέ δεν αρνήθηκε ραντεβού με κανέναν από τους εκπροσώπους των αγροτών και επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι τα προβλήματα λύνονται μόνο με διάλογο.

Προσωπικά δε ως υφυπουργός αλλά και ως βουλευτής Έβρου, δεσμεύομαι αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων αγροτών να συναντηθεί μαζί του, όποτε θελήσουν, για να εκθέσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν. Η πόρτα του υπουργείου τόσο του υπουργού, όσιο και των υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων, είναι πάντοτε ανοικτή και οι αγρότες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.

Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Κάθε άλλη διάσταση, που ορισμένοι επιχειρούν να δώσουν, στόχο έχει τα συμφέροντα των αγροτών και την επιτυχία της συνάντησης της Τρίτης με τον πρωθυπουργό.