Επίσκεψη Αυγενάκη: Εκτός προγράμματος και πραγματικότητας – Είχε ραντεβού στο ξενοδοχείο πήγε στο αεροδρόμιο

3152
Οι αγρότες του Έβρου τον περίμεναν στο ξενοδοχείο του και αυτός έφυγε για το αεροδρόμιο, όπου τελικά συναντήθηκε με μια μικρή ομάδα εκπροσώπων τους.
Ο λόγος για τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη που απ ότι φαίνεται είναι και εκτός προγράμματος και εκτός πραγματικότητας.
Ο Κώστας Αλεξανδρής ενημερώνει :
Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του κυρίου Αυγενάκη είχε:
Κυριακή 11/2/2024 
” 3:30μμ Σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας & Θράκης κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας & Θράκης
Αίθ. Περιφερειακού Συμβουλίου, Δημοκρατίας 1 Κομοτηνή.
6:00μμ Σύσκεψη για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών του Έβρου
Ξενοδοχείο.
Για την σύσκεψη αυτή είχε προετοιμαστεί μια 15 μελή επιτροπή και προφανώς υπήρχαν στο ξενοδοχείο τόσο οι βουλευτές της ΝΔ όσο και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος καθώς και στελέχη του γραφείου του υφυπουργού κυρίου Κελέτση και όλοι τοπικοί δημοσιογράφοι και σάιτ .

Και ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι έρχονται στο ξενοδοχείο όλοι μείνανε άφωνοι με την επιλογή να φύγουν στο αεροδρόμιο .

Προφανώς θεωρούν ασήμαντο το θέμα και αποφάσισαν να το συζητήσουν μεταξύ τους στον χώρο του αεροδρομίου .

Ας βγουν να πουν και δημόσια τόσο το τι συζητήθηκε όσο και τα αποτελέσματα της συνάντησης τους! ”

Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης με ανάρτηση του ενημερώνει:
”Ο διάλογος με τους #αγρότες από όλη την Ελλάδα συνεχίζεται – Γνωρίζουμε σε βάθος τα προβλήματά τους
Με τον υφυπουργό Σταύρος Κελέτσης – Stavros Keletsis, τον ΓΓ Γιώργο #Στρατάκο και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι και συνομιλήσαμε στην #Αλεξανδρούπολη με #πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς, αγρότες πληγεισών εκτάσεων ακακίας κι εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Αλεξανδρούπολης, του τοπικού Δασαρχείου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Η λεπτομερής καταγραφή των κατά τόπους ζητημάτων και η ενημέρωση για τις δράσεις και τα χρονοδιαγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν σταματάει.
Ο #διάλογος είναι βασικό συστατικό της συνεργασίας μας!

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Με αφορμή όσα μεταδόθηκαν από ορισμένα ΜΜΕ για διαμαρτυρίες αγροτών στην Αλεξανδρούπολη και δήθεν άρνηση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ να συναντηθεί μαζί τους, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης δήλωσε:

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων σήμερα στις 3.30 μμ. στην Κομοτηνή, στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος ήταν και διοργανωτής της συνάντησης.

Η συνάντηση ξεκίνησε έγκαιρα και η συζήτηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής εξελίχθηκε σε άψογο κλίμα. Λόγω, όμως, του πλήθους των θεμάτων που ετέθησαν η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 7.30. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μετατεθεί χρονικά η συνάντηση που είχε προγραμματισθεί με εκπροσώπους ελαιοκαλλιεργητών από τη Μάκρη Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα επειδή ο υπουργός επιθυμούσε να συναντήσει τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία τους ζήτησε η συνάντηση να γίνει στο αεροδρόμιο, όπου και συναντήθηκαν.

Ο υπουργός δεν είχε ραντεβού με εκπροσώπους κανενός μπλόκου από την περιοχή του Έβρου, ούτε αρνήθηκε να δει κανέναν, όπως υποστηρίχθηκε από ορισμένα ΜΜΕ. Τόσο ο υπουργός όσο κι εγώ δεν στήσαμε κανέναν. Και όσα λέγονται είναι παντελώς ανακριβή.

Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ όλο αυτό το διάστημα έχει δείξει στην πράξη τη διάθεσή της για διάλογο με διαδοχικές συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα και σε όλη την Ελλάδα.

Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο υπουργός, ποτέ δεν αρνήθηκε ραντεβού με κανέναν από τους εκπροσώπους των αγροτών και επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι τα προβλήματα λύνονται μόνο με διάλογο.

Προσωπικά δε ως υφυπουργός αλλά και ως βουλευτής Έβρου, δεσμεύομαι αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων αγροτών να συναντηθεί μαζί του, όποτε θελήσουν, για να εκθέσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν. Η πόρτα του υπουργείου τόσο του υπουργού, όσιο και των υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων, είναι πάντοτε ανοικτή και οι αγρότες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.

Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Κάθε άλλη διάσταση, που ορισμένοι επιχειρούν να δώσουν, στόχο έχει τα συμφέροντα των αγροτών και την επιτυχία της συνάντησης της Τρίτης με τον πρωθυπουργό.