ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια μέχρι τις ευρωεκλογές

500

Με κεντρικό σύνθημα «Επενδύουμε στην περιφέρεια, αναβαθμίζουμε τη χώρα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στη Δυτική Μακεδονία, ενώ στις 10 του ίδιου μήνα θα επισκεφθεί την πολύπαθη Θεσσαλία, προκειμένου να παρουσιάσει τις προτεραιότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την περιφερειακή ανάπτυξη, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι τις ευρωεκλογές ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης τη διενέργεια αναπτυξιακών συνεδρίων και στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Ως στόχος του συνεδρίου, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι η ενίσχυση της περιφέρειας και της αποκέντρωσης.

Το δεύτερο Συνέδριο, το περιφερειακό συνέδριο Θεσσαλίας, θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στη Λάρισα.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στις εργασίες του Συνεδρίου είναι αυτά της πρωτογενούς παραγωγής και της πολιτικής προστασίας, της δημόσιας, δωρεάν Υγείας, της ισχυρής και ποιοτικής δημόσιας, σχολικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, του δικαιώματος στη Στέγαση, των ασφαλών και γρήγορων μεταφορών και οδικών δικτύων, της ψηφιακής πρόσβασης για μια νέα οικονομία.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με αυτοδιοικητικά στελέχη της Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσώπους Επιμελητηρίων και Εμπορικών Συλλόγων, συνδικαλιστές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και φορείς, καθώς και με τοπικά ΜΜΕ για θέματα περιφερειακού Τύπου.