Αλεξανδρούπολη & Σουφλί: Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece

628
Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece για μαθητές/τριες από Δ΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου
📍Αλεξανδρούπολη, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024
Την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν συναρπαστικό κόσμο γνώσης έχουν μαθητές και μαθήτριες από το Σουφλί, την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή που θα συμμετάσχουν στην «Ημέρα Γνωριμίας» του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.
🗓️Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, από τις 10:00 έως τη 13:00, στο Σουφλί και στην #Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα, μαθητές/ήτριες από Δ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού, και από Α΄ έως Γ΄ Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν έναν συναρπαστικό κόσμο απόκτησης γνώσης μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και νέες εμπειρίες μάθησης που προσφέρει το CTY Greece.
🔬Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTY) Greece σχεδιάζει και υλοποιεί από το 2013 καινοτόμα και διαδραστικά προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές ικανότητες, βάθος και εύρος σκέψης, καθώς και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Το Κέντρο ξεκίνησε με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Επιστημονικού Οργανισμού European Council of High Ability (ECHA) και του European Talent Support Network. Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.
🆓 Η εκδήλωση γνωριμίας στο Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη με τα μαθήματα του CTY Greece είναι ανοιχτή και δωρεάν σε όλους τους μαθητές/ήτριες. Σε αυτήν μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά και από άλλες περιοχές, ανεξαρτήτως αν έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece. Προσφέρονται τα παρακάτω μαθήματα:
• «Θέλεις να Γίνεις Επιστήμονας» (Δ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού)
• «Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες» (Α΄ – Γ΄ Γυμνασίου)
✍️ Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής στο
https://bit.ly/Soufli03022024 για το Σουφλί
https://bit.ly/Alexandroupoli04022024 για την Αλεξανδρούπολη
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με το CTY Greece: Τηλ.: +30 2310 332625, +30 2310 398253, email: cty@anatolia.edu.gr.
📣 Οι γονείς θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα που προσφέρει το CTY Greece σε μαθητές/ήτριες, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους. Ιδιαίτερος λόγος θα γίνει για τον μεγάλο αριθμό υποτροφιών που είναι διαθέσιμες.