Τάση του καιρού για τις επόμενες δυο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 22 Ιανουαριου 2024.

1053

Καιρός αντικυκλωνικός με απουσία φαινομένων, αρκετό κρύο το πρωί και πολλές ώρες ηλιοφάνειας.

άση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 22ας Ιανουαρίου 2024.

25 & 26Ιανουαρίου.
> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με μικρή πιθανότητα για λίγες τοπικές ασθενείς βροχές στην Εύβοια το βόρεια ανατολικό Αιγαίο και την Θράκη άνευ σημασίας. Θερμοκρασία κατα μέσο όρο 12 με 16 βαθμούς κελσίου και από τη Στερεά Ελλάδα και νοτιότερα 17 με 19 βαθμούς κελσίου με ελαφρύ παγετό το πρωί και το βράδυ σε ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

27 έως 29 Ιανουαρίου.
69% πιθανότητα για πιθανότητα για πολύ ασθενή φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και καλό καιρό στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασίες 14 έως 18 βαθμός κελσίου με πρόσκαιρη πτώση κατά 5 βαθμούς κελσίου την 28η Ιανουαρίου στα άνατολικά και βόρεια τμήματα της ηπειρωτικής χώρες και του Αιγαίου. Ελαφρύς παγετός το πρωί και το βράδυ σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας.
31% πιθανότητα για ασθενείς βροχές κατα περιόδους στην Εύβοια τις Κυκλάδες την Κρήτη τη νότια Πελοπόννησο το ανατολικό Αιγαίο και πολύ καλό καιρό στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία 14 με 18 βαθμούς κελσίου αρχικά θα πέσει στους 10 με 14 στις 28 και 29 του μήνα στην ανατολική και βόρεια χώρα λίγο υψηλότερη στα δυτικά. Ελαφρύς παγετός το πρωί και το βράδυ ακόμα και σε πεδινά τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας.

30 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου.
24% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη την χώρα με πιθανότητα ασθενών βροχών την 1η Φλεβάρη στα νησιά του Ιονίου τη δυτική χώρα την Κρήτη και τα νησιά των Δωδεκανήσων. Καλος καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασίες λίγο υψηλότερες από τις κανονικές θα φτάνουν τους 13 με 18 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο.
22% πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές την 1η Φλεβάρη στην Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίου άνευ σημασίας. Θερμοκρασίες έως 14 με 18 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα παρατηρηθούν στην ανατολική Στερεά και την Κρήτη.
38% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασίες υψηλές 15 με 18 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τοπικά στην ανατολική Στερεά και 21.
18% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στην Μαγνησία τις Σποράδες στη Χαλκιδική την Εύβοια την ανατολική Στερεά τη βόρεια Κρήτη και τις Κυκλάδες. Θερμοκρασία αρχικά έως 8 με 14 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο θα σημειώσει μικρή άνοδο την 1η Φλεβάρη. Παγετός το πρωί και το βράδυ σε πολλές πεδινες περιοχές της ηπειρωτικης χώρας που στα βόρεια ορεινά θα είναι και ισχυρός. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής και νότιας χώρας.

2 εως 6 Φεβρουαρίου.
42% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου τα Δωδεκάνησα της Κυκλάδες στη Κρήτη και παροδικά στην Εύβοια ενώ πολύ λιγότερα θα σημειωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη. Θερμοκρασίες 14 με 17 βαθμούς κεσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας με μικρή πτώση στην βόρεια ανατολική Ελλάδα πρόσκαιρη και σταδιακή άνοδο εκ νέου έως και 18 με 20 βαθμούς της 5 και 6 του από την ανατολική Στερεά και νοτιότερα.
33% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες ασθενείς βροχές ενδεχομένως στο ανατολικό Αιγαίο άνευ σημασίας. Θερμοκρασίες 15 με 20 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο θα παραμείνει σε αυτά τα υψηλά για την εποχή επίπεδα μάλιστα με ανοδο περαιτέρω στα ανατολικά και νότια στις 4 5 και 6 του μήνα με μέγιστη τους 22 βαθμούς κελσίου.

25% πιθανότητα για  τοπικά φαινόμενα στη Θεσσαλία πιο αξιόλαγα στην Στερεά την Εύβοια την Πελοπόννησο την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τμήματα των Κυκλάδων με βελτίωση μετά τις 4 του μήνα. Τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κυρίως στα κεντρικά και νότια με βελτίωση. Θερμοκρασία κατα μέσο όρο 9 με 14 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο με μικρή ανοδος στις 3 και μεγαλύτερη στις 4,5,6 οπου η μεγίστη θα φτάνει και τους 17 με 20 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικα. Ελαφρύς παγετός στην αρχή της περιόδου στην κεντρική και βόρεια χώρα αλλά από τις 4 του μήνα θα μαλακώσει αρκετά και το πρωί ο καιρός.

 

Περίοδο βελτιωμένου καιρού το επόμενο μεγάλο διάστημα στη χώρα με απουσία φαινομένων και θερμοκρασίες αρχικά στα κανονικά και στη συνέχεια και σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα. Ο ελαφρύς παγετός σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας το πρωί και το βράδυ θα κρατούν τα προσχήματα ότι βρισκόμαστε σε χειμερινή περίοδο. Δεν φαίνεται μέχρι στιγμής έως και τις 5 με 6 κάποιο οργανωμένο σύστημα να επηρεάζει τη χώρα μας με αξιόλογες βροχές και χιονοπτώσεις. Κάποιες ενισχύσεις του βόρειου ρεύματος κατά περιόδους ενδεχομένως να δίνουν κάποια φαινόμενα στην περιοχή της Εύβοιας των Κυκλάδων της Κρήτης των Δωδεκανήσων και νησιών των ανατολικού Αιγαίου χωρίς όμως και εκεί τα φαινόμενα να είναι αξιόλογα. Η αιφνίδια στράτοσφαιρική θέρμανση που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 14 με 18 Ιανουαρίου χρειάζεται 2-3 εβδομάδες για να μεταφερθεί στην κατώτερη τροπόσφαιρα και να επηρεάσει με ψυχρες καταβάσεις τμήματα του βόρειου ημισφαιρίου. Ευελπιστούμε ότι κάπου εκεί στις 4 με 5 Φεβρουαρίου θα αρχίσει και πάλι να κινείται κάτι στον ευρωπαϊκό χώρο.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δυο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 22 Ιανουαριου 2024. Καιρός αντικυκλωνικός με απουσία φαινομένων, αρκετό κρύο το πρωί και πολλές ώρες ηλιοφάνειας.