Αλεξανδρούπολη: Παραλίγο να πνιγεί παιδί που έτρωγε κέικ – Η σωτήρια παρέμβαση

731

Η γνώση των πρώτων βοηθειών έσωσε τη ζωή ενός μικρού ποδοσφαιριστή από την Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος αστυνομικός Χάρης Μητσιάκος που τύγχανε να έχει παρακολουθήσει και μαθήματα πρώτων βοηθειών, έσωσε τη ζωή του παιδιού που  κατά τη  διάρκεια πρωινού γεύματος στη Θεσσαλονίκη, ένα κομμάτι κέικ σφηνώθηκε στο λαιμό του με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αναπνεύσει.
Η μητέρα του, έβαλε έντρομη τις φωνές και χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο ο αστυνομικός Θεοχάρης Μητσιάκος που συνόδευε τον γιο του, ο οποίος είναι παίχτης στην ακαδημία του Απόλλωνα Λάρισας, πετάχτηκε και άρχισε να εφαρμόζει λαβή Χαίμλιχ για να απελευθερώσει τον πιτσιρικά. Τις προσπάθειές του δε ενίσχυσε και βοήθησε ο προπονητής των «κυανόλευκων» Κώστας Ξύτσας. Οι δυο τους κατάφεραν έτσι να απελευθερώσουν το παιδί από το κομμάτι του φαγητού και ο νεαρός να πάρει ανάσα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου παραμένει εκτός κινδύνου, μέχρι και σήμερα.

Γονείς και η Ακαδημία της Αλεξανδρούπολης γνωστοποίησαν το περιστατικό στη διοργανώτρια αρχή τουρνουά, που βράβευσε τους δύο για τη σωτήρια παρέμβαση που έκαναν στο παιδί, που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες.

Ευτυχώς που η ανθρώπινη πλευρά ξεχωρίζει αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε και χάρη στην ψυχραιμία και την ταχύτητα σώθηκε ένας μικρός από βέβαιο πνιγμό.
*Κατά τα άλλα, αξίζει να αναφέρουμε πως η Ακαδημία του Απόλλωνα Λάρισας με τις ομάδες Κ-10, Κ-12 και Κ-16 συμμετείχε σε τουρνουά που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή μεγάλων ομάδων, όπως του Ηρακλή, του Άρη, της Αλεξανδρούπολης και της Κέρκυρας.
Κάνοντας πολύ δυνατά παιχνίδια, οι «κυανόλευκοι» αποκόμισαν εντυπώσεις και εμπειρίες από τη συμμετοχή στο πανελλήνιο αυτό τουρνουά.

Εφημερίδα Ελευθερία