Αρχική in Νέα in Κοινωνία Χριστούγεννα στο Νοσοκομείο: Οι νοσηλευτές είναι η παρηγοριά των ασθενών τις μέρες...

Χριστούγεννα στο Νοσοκομείο: Οι νοσηλευτές είναι η παρηγοριά των ασθενών τις μέρες των γιορτών

855
Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν σκέφτονται «νοσοκομείο», το τελευταίο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό είναι τα Χριστούγεννα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει. Προετοιμασίες, ψώνια, βόλτες στις στολισμένες πόλεις, ταξίδια είναι ψηλά στο πρόγραμμα των εορτών.

Αυτό όμως δεν ισχύει για άλλους, καθώς δεν έχουν όλοι την ευχέρεια να απολαύσουν την οικογενειακή θαλπωρή και τα γιορτινά τραπέζια. Εκτός από τους εργαζόμενους στην εστίαση αλλά και σε διάφορους κλάδους, υπάρχουν και οι αφανείς ήρωες, νοσηλευτές και γιατροί που τις συγκεκριμένες ημέρες το έργο τους είναι ακόμα πιο σημαντικό.

Εκτός από τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχουν ο ρόλος τους τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι διπλός. Για εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και νοσηλεύονται, πόσο μάλλον για τους ανθρώπους που δεν έχουν κάποιο δίπλα τους, γιατροί και νοσηλευτές τους στέκονται σαν οικογένεια.

Οι νοσηλευτές γιατρεύουν και τη μοναξιά

«Είναι οξύμωρο, αλλά νιώθω πραγματική χαρά που παρόλο εφημερεύω θα κρατήσω συντροφιά σε ανθρώπους, ειδικά σε ηλικιωμένους που βρίσκονται στο νοσοκομείο. Πολλοί μου λένε καλά είσαι σοβαρή; Είναι Χριστούγεννα και είσαι στο νοσοκομείο. Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να αντιληφθείς το συναίσθημα που βιώνουμε με τους συναδέλφους και για αυτό δεν έχω και την απαιτήσει από τον υπόλοιπο κόσμο να καταλάβει», αναφέρει στο Dnews η κα. Δανάη η οποία είναι νοσηλεύτρια.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος και τα Χριστούγεννα θα εφημερεύει, αναδεικνύει τα θετικά, τα οποία όπως τονίζει είναι τόσο σημαντικά και σε ένα ανώτερο επίπεδο από την εργασία.

Παίρνουν δύναμη και κουράγιο από τους μικρούς μαχητές που παλεύουν με σοβαρές ασθένειες

«Αυτές οι ημέρες είναι ιδιαίτερες. Από την μία βιώνουμε τις γιορτές και από την άλλη βλέπουμε παιδιά που πάσχουν από σοβαρές νόσους. Πρώτη σκέψη είναι φυσικά το γιατί αυτά τα παιδιά σε τόσο μικρή ηλικία να είναι εδώ μέσα και όχι στο σπίτι κάτω από δέντρο να τρέχουν, να τραγουδούν και να παίζουν με τα άλλα παιδάκια. Η δεύτερη σκέψη που είναι και η σημαντικότερη για εμένα είναι αυτό που σου διδάσκουν. Να εκτιμάμε ότι έχουμε, να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Η δύναμη που παίρνουμε από αυτά τα πλάσματα είναι απερίγραπτη. Οπότε ναι δεν έχω πρόβλημα που δουλεύω τις γιορτές και έχω την ευκαιρία να είμαι δίπλα σε αυτούς τους μικρούς ήρωες», λέει συγκινημένος στο Dnews.