Ανακοίνωση – προειδοποίηση: Σε κακή κατάσταση βρίσκεται το φράγμα Θεραπειού

2578

Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου

Ανακοίνωση – προειδοποίηση

Σε κακή κατάσταση βρίσκεται το φράγμα Θεραπειού που εδώ και 50 χρόνια αρδεύει 200.000 στρέμματα στο βόρειο Έβρο.

Σήμερα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και ο κίνδυνος να πάθει «έμφραγμα» η κυριότερη δομή άρδευσης του Έβρου και να μείνουν χωρίς νερό όλες οι αρδευόμενες εκτάσεις,  είναι ορατός

Οι ηλεκτρολόγοι οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν, δεν αντικαταστάθηκαν και την ηλεκτρολογική υποστήριξη του φράγματος ανέλαβε ιδιώτης.

Από την 1η του νέου έτους το φράγμα θα είναι χωρίς προσωπικό φύλαξης, μιας και ο τελευταίος φύλακας συνταξιοδοτείται.

Οι εγκαταστάσεις σκουριάζουν ασυντήρητες για πολλά χρόνια. Και το κυριότερο «οι πόρτες» που ρυθμίζουν τη ροή του νερού είναι σε οριακό σημείο,  έτοιμες  να «μπλοκάρουν» με ολέθριες  συνέπειες για τους αγρότες και την περιοχή μας.

Το «βοηθητικό» φράγμα που έγινε στα Κόμαρα  και  δαπανήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παραμένει «ανενεργό» χωρίς κανένας να απολογηθεί γι’ αυτό.

Για την κατάσταση αυτή την κύρια ευθύνη φέρνουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών αλλά και των Περιφερειακών και δημοτικών αρχών που αν και γνωρίζουν το πρόβλημα αδιαφορούν .

Ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου καλεί την Διοίκηση της Περιφέρειας, πριν  είναι αργά, να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες προσλήψεις και  παρεμβάσεις για να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, το φράγμα Θεραπειού .

6/12/2023

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ζησίδης Παναγιώτης