Ενστάσεις εκλογών: Διδυμότειχο & Σαμοθράκη περιμένουν – στις 4 Δεκεμβρίου

701

Την επόμενη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, θα εξεταστούν από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης (με αρμοδιότητα Εκλογοδικείου) οι ενστάσεις που κατέθεσαν κατά του εκλογικού αποτελέσματος, ο Νίκος Γαλατούμος για τον δήμο Σαμοθράκης και ο Χρήστος Τοκαμάνης για τον δήμο Διδυμοτείχου.

Ο κ. Γαλατούμος, όπως ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατέθεσε ένσταση για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, επικαλούμενος τις περιπτώσεις μεταδημοτεύσεων πολιτών που εγγράφηκαν στα δημοτολόγια του δήμου Σαμοθράκης χωρίς αυτές να συνοδεύονται από βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Τοκαμάνης έχει καταθέσει ένσταση επί της απόφασης επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος, η οποία επιβεβαίωνε τη διαφορά των 65 ψήφων που είχε από τον Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.

 

Σημειώνεται ότι μετά την κατάθεση της ένστασης από τον κ. Τοκαμάνη, η πλευρά του κ. Χατζηγιάννογλου κατέθεσε αντένσταση, που επίσης θα εξεταστεί στις 4 Δεκεμβρίου.

 

Οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου θα εκδοθούν έως το τέλος του έτους, καθώς από 1ης Ιανουαρίου 2024 θα πρέπει να εγκατασταθούν οι νέες δημοτικές αρχές, ενώ οι αποφάσεις θα είναι οριστικές και αμετάκλητες και μπορούν να προσβληθούν μόνον με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ