Αποχώρησαν οι μουσουλμάνου βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

812

Οριστικά πλέον εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Ροδόπης Φερχάτ Οζγκιούρ.

Μαζί με τους εννέα αποχωρήσαντες δημιουργείται μία ξεχωριστή κοινοβουλευτική ομάδα, αφού σ’ αυτούς προστίθενται και οι πρώτοι δύο αποχωρήσαντες Τσακαλώτος και Πέρκα.

Η αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα και η ανοιχτή δήλωση του νέου Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, αλλά και ο γάμος του στις ΗΠΑ με τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ φαίνεται πως αποτέλεσαν το κερασάκι στην τούρτα για τους μειονοτικούς βουλευτές.

 

Οι μειονοτικοί Βουλευτές μέχρι και σήμερα έχουν διατηρήσει αποστάσεις από τις εσωκομματικές διαμάχες στον ΣΥΡΙΖΑ, αναμένοντας τις οριστικές εξελίξεις αλλά και τις διαγραφές κορυφαίων στελεχών που δρομολόγησε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις εξέφρασαν την στήριξή τους στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, που κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να «αντισταθούν» στις προθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα του κέντρου και της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας-όπως χαρακτηριστικά είπε.