Ομόφωνο Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου κατά της απόφασης μετατροπής του ΓΕΛ Τυχερού

578
Ομόφωνο Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου κατά της απόφασης μετατροπής του ΓΕΛ Τυχερού σε Λυκειακές Τάξεις.
Σε έκτακτη (δια περιφοράς) συνεδρίαση συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου, για την γνωμοδότηση σχετικά με την εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, για την μετατροπή του ΓΕΛ Τυχερού σε Λυκειακές Τάξεις και προσάρτησή του στο Γυμνάσιο Τυχερού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου ομόφωνα εισηγήθηκε αρνητικά στη συγκεκριμένη πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προχώρησε στην ομόφωνη έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
«Φαίνεται πως τα πρόσφατα γεγονότα της μεγαλύτερης πυρκαγιάς στην Ευρώπη που έπληξε την περιοχή του Κεντρικού Έβρου και τον Δήμο Σουφλίου δεν ήταν ικανά ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση των διαφόρων Υπηρεσιών που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.
Για ακόμη μία φορά με πρόσχημα τους «αριθμούς» και όχι τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας, επιχειρείται αυτή τη φορά η υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας με την υποβάθμιση του ΓΕΛ Τυχερού σε Λυκειακές Τάξεις με προσάρτησή του στο Γυμνάσιο Τυχερού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου εκφράζει την ξεκάθαρη αντίθεσή του στην πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου για την αναστολή λειτουργίας του ΓΕΛ Τυχερού και την προσάρτηση του στο Γυμνάσιο Τυχερού ως Λυκειακές Τάξεις.
Σε μία περιοχή που το δημογραφικό είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα, τέτοιες αποφάσεις δυστυχώς δεν δίνουν λύσεις, αλλά ταυτόχρονα δείχνουν και τις προθέσεις με τις οποίες αντιμετωπίζεται η περιοχή μας.
Εμείς επιλέγουμε τον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας για τους συνδημότες μας και κυρίως για τα παιδιά μας.
Ζητάμε την ενίσχυση των Δομών Εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς και τονίζουμε πως οποιαδήποτε απόφαση υποβάθμισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αλλά και της περιοχής μας, θα μας βρίσκει απέναντι της».