Προετοιμάζεται πυρετωδώς ο Χριστόδουλος Τοψίδης

1439

«Βλέπουμε συνεργάτες, γιατί πρέπει να γίνει η στελέχωση με μετακλητούς υπαλλήλους / Όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι θα ασκήσουν διοίκηση από κάποιο πόστο / Η υπόσχεση μας ότι θα είμαστε κοντά στον Πολίτη ισχύει στο ακέραιο»

«Η προεκλογική μας υπόσχεση προς τους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ισχύει στο ακέραιο. Θα είμαστε δίπλα τους και κοντά σε όλα τα προβλήματά τους. Η πόρτα της Περιφέρειας θα είναι ανοιχτή για όλη την κοινωνία».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο» ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση», Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από την 1η Ιανουαρίου 2024.

«Βρίσκομαι σχεδόν σε καθημερινή βάση στην έδρα της Περιφέρειας, μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες κι έχω μία ενημέρωση γενικότερα από τους προϊσταμένους…»

Μιλώντας για την δραστηριότητα του το τρέχον χρονικό διάστημα, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σημείωσε: «Αυτό το διάστημα βρίσκομαι σχεδόν σε καθημερινή βάση στην έδρα της Περιφέρειας, μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες κι έχω μία ενημέρωση γενικότερα από τους προϊσταμένους, όπως της διαχειριστικής αρχής του Ε.Σ.Π.Α. Υπάρχουν έργα, τα οποία είναι συνεχιζόμενα και πρέπει να περάσουν στο νέο Ε.Σ.Π.Α., υπάρχουν έργα μεταφερόμενα από το προηγούμενο που πρέπει να περάσουν κι αυτά στο νέο πρόγραμμα, ενώ υπάρχουν κάποιες ημερομηνίες και διαδικασίες, οι οποίες πρέπει να πιεστούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και βλέπουμε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες με τι προτεραιότητα θα μπουν», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Τοψίδης.

«Όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι θα ασκήσουν διοίκηση από κάποιο πόστο…»

«Επίσης πρέπει να δούμε και κάποια θέματα που πρέπει να «τρέξουν» για τη νέα χρονιά, για τα οποία έχω προσωπικά άποψη πιο εξειδικευμένα. Γενικότερα γίνεται μία μεγάλη προετοιμασία για τη νέα χρονιά, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης, όσο και σε ένα επίπεδο που βλέπουμε συνεργάτες, γιατί πρέπει να γίνει η στελέχωση με μετακλητούς υπαλλήλους. Αξιολογώ ανθρώπους, είμαι σε μία επικοινωνία και με τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους για να δω τα προσόντα τους και με έναν ευρύτερο διάλογο να δούμε ποιοι θα αξιοποιηθούν στον πρώτο χρόνο της θητείας μας. Όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι θα ασκήσουν διοίκηση από κάποιο πόστο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ούτως ή άλλως αυτή ήταν η εντολή του λαού», συμπλήρωσε ακόμη ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Θέλουμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για να συνεχίσουμε και εμείς με το δικό μας πρόγραμμα ως διοίκηση…» «Βρισκόμαστε γενικότερα σε μία μεταβατική περίοδο. Σίγουρα μια Περιφέρεια έχει δυσκολίες, έχει και πολλές ιδιαιτερότητες. Πάνω σε αυτά τα πράγματα πρέπει να χτίσουμε. Να δούμε ποια έργα είναι προς υλοποίηση, να γίνει καταγραφή, ποια έχουν καθυστερήσει, αλλά και ποια είναι τα έργα που χρονίζουν. Θέλουμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για να συνεχίσουμε και εμείς με το δικό μας πρόγραμμα ως διοίκηση. Θα συνεχίσω το επόμενο διάστημα τις εξειδικευμένες συναντήσεις για θέματα που επείγουν και ακολούθως και με όλους τους φορείς. Χρειάζεται να βρούμε λύσεις για όλα τα προβλήματα. Όσα ακούω προς το παρόν είναι σε επίπεδο καταγραφής. Θα τα δούμε όλα στην πορεία και η υπόσχεσή μας στους πολίτες ισχύει στο ακέραιο. Θα είναι ανοιχτή η πόρτα της Περιφέρειας για όλη την κοινωνία», υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Τοψίδης.

Προετοιμάζεται πυρετωδώς ο Χριστόδουλος Τοψίδης