Ο υπ.Α.Α.Τ ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ

882

Την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αίτημα όμως που δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό από τον πρόεδρο του Οργανισμού Ευάγγελο Σημανδράκο.

 

Σύμφωνα με πηγές από το Υπ.Α.Α.Τ, ο υπουργός, φαίνεται να είναι δυσαρεστημένος τόσο από το πώς εξελίχθηκε η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, κατά την οποία εντοπίζονται σωρεία προβλημάτων όσο και από τον τρόπο διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Χαρακτηριστικά, όπως επισήμαναν στον Οικονομικό Ταχυδρόμο οι ίδιες πηγές, ο τρόπος διοίκησης του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ «εκθέτει τη χώρα στο εσωτερικό και το εξωτερικό τόσο νομικά όσο και οικονομικά», ενώ σε ότι αφορά την άρνηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ να παραιτηθεί, οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν ότι ίσως να το ξανασκεφτεί, «αν λάβει υπόψη του κάποια πράγματα διοικητικής φύσεως».

Οι «αιχμές»

Αιχμές για τον τρόπο διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε αφήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τη Δράμα στα μέσα του Οκτώβρη, ο οποίος όλο νόημα δήλωνε ότι «δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Δεν είναι κράτος αυτόνομο ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά ένας οργανισμός που εποπτεύεται από το ΥπΑΑΤ και πρέπει να λειτουργεί για το καλό των αγροτών και μόνο». Μάλιστα, είχε ανακοινώσει διαφάνεια, καλύτερη οργανωτική δομή και σεβασμό στα χρήματα των αγροτών σε ότι αφορά τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, όπως είχε δηλώσει ότι «ενώ ήταν άριστη η κατεύθυνση για ένταξη στο gov.gr, στη συνέχεια δεν έγιναν τα βήματα που έπρεπε, από τον Οργανισμό», ανακοινώνοντας ότι με διατάξεις που θα φέρει θα καταργηθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιούν δεύτερες πλατφόρμες ορισμένα ΚΥΔ. «Οι διπλοχρεώσεις σε βάρος των αγροτών θα τελειώσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή – Οικονομικός Ταχυδρόμος