Ενημερώσου σήμερα για τον καρκίνο του μαστού και προγραμμάτισε τον ετήσιο έλεγχο σου!

2759

Η νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού «Ψάχτηκες;» από το ΥΓΕΙΑ & το ΜΗΤΕΡΑ, εισβάλει τον Οκτώβριο στην καθημερινότητά μας και εμφανίζεται στις οθόνες μας, στο κινητό, στο δρόμους, θέτοντας ένα απλό, σαφές και καίριο ερώτημα σε όλους και όλες μας.

Με το μήνυμα «Ψάχτηκες;», το ΥΓΕΙΑ και το ΜΗΤΕΡΑ προτρέπουν όλες τις γυναίκες να ενημερωθούν και να εξεταστούν έγκαιρα για τον καρκίνο του μαστού. Με σύμμαχο την επιστήμη και την τεχνολογία, κάθε γυναίκα κρατά στα χέρια της το πιο δυνατό όπλο ενάντια στον καρκίνο του μαστού, που δεν είναι άλλο από τον τακτικό προσυμπτωματικό της έλεγχο. Έναν έλεγχο που δεν πρέπει καμία γυναίκα να αμελεί.

Είναι στο χέρι μας να κάνουμε την πρόληψη σύμμαχο μας. Αυτό τον Οκτώβριο, λοιπόν, ας μην αμελήσει καμία γυναίκα τον προγραμματισμένο της έλεγχο και ας φροντίσει έγκαιρα για την υγεία της.

Γνώριζες ότι;

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες του δυτικού κόσμου. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 1,5 εκατομμύριο  γυναίκες διαγιγνώσκονται ετησίως με καρκίνο του μαστού. Στατιστικά μοντέλα υποστηρίζουν ότι, στις αναπτυγμένες κοινωνίες, 1 στις 8 γυναίκες θα εμφανίσουν τη νόσο στη διάρκεια της ζωής τους.

Η θνητότητα από τη νόσο έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Υπολογίζεται ότι από το 1989 έως το 2015 η θνητότητα έχει μειωθεί κατά 40%.

Το γεγονός αποδίδεται στην ευαισθητοποίηση των γυναικών, στη διάγνωση της νόσου σε πρωιμότερο στάδιο (έγκαιρη διάγνωση), στην καλύτερη γνώση της βιολογίας του καρκίνου του μαστού, στις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές αντιμετώπισής του, σε αρχικά στάδια και στη φαρμακευτική πρόοδο για την αντιμετώπιση της νόσου.