Αυτοδιοικητικές εκλογές: 158.173 είναι οι εκλογείς στον Έβρο

3330
158.173 είναι οι εκλογείς στον Έβρο, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.
Θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 379 εκλογικά τμήματα, σε κάθε ένα από τα οποία θα υπάρχουν δύο κάλπες, μία για την ανάδειξη δημοτικής αρχής και μία για την ανάδειξη της περιφερειακής αρχής. Οι εκλογείς του δήμου Ορεστιάδας θα πάρουν ψηφοδέλτια έξι συνδυασμών, πέντε θα είναι τα ψηφοδέλτια για τον δήμο Αλεξανδρούπολης, τρία για τον δήμο Σουφλίου και από δύο για τους δήμους Διδυμοτείχου και Σαμοθράκης.
Οι υποψήφιοι συνδυασμοί των περιφερειακών εκλογών είναι έξι. Η θητεία των νέων αυτοδιοικητικών αρχών θα είναι πενταετής και θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του 2028. Για να αναδειχθεί νικητής από την πρώτη Κυριακή (08/10) θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει ποσοστό 43% + μία ψήφο, διαφορετικά το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί τη δεύτερη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου.
– Εν τω μεταξύ, όπως επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικού-Διοικητικού της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Εύη Κώττη, “οι εκλογείς δεν θα πρέπει να επαναπαυτούν ότι θα ψηφίσουν εκεί που ψήφισαν και στις εθνικές εκλογές (Μαΐου και Ιουνίου), διότι υπάρχουν αλλαγές στα εκλογικά τμήματα και θα ήταν χρήσιμο να ελέγξουν πού θα πάνε να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα”.
ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ