ΕΡΕΥΝΑ: Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στη βόρεια Ελλάδα – «τεράστια υποστελέχωση σε όλες τις ειδικότητες»

5085

Στα ιδιαίτερα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στη βόρεια Ελλάδα, αναφέρεται έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ειδικά για τις μονάδες υγείας του Έβρου, η έρευνα αναδεικνύει ως «μεγαλύτερο πρόβλημα» για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού ενώ κάνει λόγο για υπολειτουργία ιατρικών μηχανημάτων, λόγω υποστελέχωσης.

Όσον αφορά το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, η έρευνα αναφέρει πως υπάρχει «τεράστια υποστελέχωση σε όλες τις ειδικότητες», παρατηρώντας πως ενώ σύμφωνα με τις κλίνες έπρεπε να εργάζονται 180 άτομα, αυτή τη στιγμή εργάζονται 125 και τα οφειλόμενα ρεπό ξεπερνούν τις 5 χιλιάδες. Αναφορικά με τα Κέντρα Υγείας, για αυτό του Σουφλίου επισημαίνεται πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το ΕΚΑΒ δεν δουλεύει πια λόγω συνταξιοδοτήσεων, ενώ λείπουν νοσηλευτές από τα αγροτικά ιατρεία που υπάγονται στη συγκεκριμένη μονάδα υγείας. Στο Κέντρο Υγείας Δικαίων δεν υπάρχει μικροβιολόγος και ακτινολόγος ενώ υπάρχουν τα ιατρικά μηχανήματα των δύο ειδικοτήτων, και στο νοσηλευτικό προσωπικό υπηρετούν μόνο επικουρικοί.

Μεγάλο πρόβλημα για το Κέντρο Υγείας Δικαίων διαπιστώνεται και με τις διακομιδές, αφού δεν υπάρχουν οδηγοί και τις ανάγκες καλύπτουν δύο επικουρικοί, ο ένας εκ των οποίων, μάλιστα, συνταξιοδοτείται σύντομα. Τέλος, αναφορικά με το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, ως ιδιαίτερο πρόβλημα αναφέρονται οι μετακινήσεις προσωπικού στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, καθώς και οι ελλείψεις καρδιολόγου και παιδιάτρου.

ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ