Στο πόδι οι κάτοικοι του Σουφλίου, έτοιμοι να απομακρυνθούν

4317
Στο πόδι οι κάτοικοι του Σουφλίου, έτοιμοι να απομακρυνθούν εφόσον τους δοθεί εντολή
Τεράστια αναστάτωση επικρατεί στο Σουφλί το τελευταίο δίωρο, με τους κατοίκους να βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους και σε ετοιμότητα να εκκενώσουν την πόλη, καθώς βλέπουν τη φωτιά, από τη βόρεια πλευρά της, να πλησιάζει επικίνδυνα και να βρίσκεται πλέον σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων.
Άπαντες οι κάτοικοι του Σουφλίου, οι κτηνοτρόφοι να μεταφέρουν άμεσα τα ζώα τους προς Κορνοφωλιά όπως επίσης και οι μελισσοκόμοι.
Πριν τις 9 το βράδυ έλαβαν και μήνυμα από το 112 με τη σχετική οδηγία να είναι σε ετοιμότητα, ενώ περιπολικά κινούνται στους δρόμους προκειμένου να ενημερωθεί μέχρι και ο τελευταίος πολίτης για την πιθανότητα να χρειαστεί να απομακρυνθούν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πέρα από τον νυχτερινό ουρανό που χρωματίζεται τρομακτικά από τη φωτιά, και ο ήχος της φτάνει πλέον μέσα στην πόλη. Στο Σουφλί έχει συγκεντρωθεί το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να αναχαιτίσουν το μέτωπο, το οποίο, παράλληλα κινείται και προς τα βόρεια (προς Πρωτοκκλήσι) αλλά καίει με μεγάλη ένταση και μεταξύ των οικισμών Γιαννούλη και Σιδηρώ.
Σημειώνεται ότι η εμβέλεια του 112 για το μήνυμα που εστάλη απόψε στους κατοίκους του Σουφλίου έφτασε μέχρι την Ορεστιάδα, με πολλούς κατοίκους να ακούν από τις συσκευές τους τον χαρακτηριστικό ήχο.
Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου/Ερτ Ορεστιάδας