Ρεύμα στην Σαμοθράκη: Ξεκίνησε σταδιακά η αποκατάσταση ηλεκτροδότησης

1227

Ξεκίνησε σταδιακά από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η αποκατάστηση της ηλεκτροδότησης με γεννήτριες στο νησί της Σαμοθράκης.

Η καταστροφική φωτιά στην Αλεξανδρούπολη προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Σαμοθράκη.

Οι δύο βασικές γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τις υποβρύχιες γραμμές που δίνουν ρεύμα στη Σαμοθράκη, καταστράφηκαν από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη με αποτέλεσμα το νησί να είναι χωρίς ρεύμα από το απόγευμα της Τρίτης (22/8).

Το αποτέλεσμα αυτή της κατάστασης είναι να αδειάζει το νησί από τους επισκέπτες – τουρίστες και να δημιουργείται μεγάλη οικονομική ζημιά, αφού δεν μπορούν να παρασχεθούν οι κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης , διαμονής και διατροφής.

Να σημειωθεί ότι για φέτος το νησί έχει μεγάλη πληρότητα έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη στο νησί φτάνουν γεννήτριες και έχει δοθεί η παροχή του νερού στους οικισμούς.

 

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι αυτή την ώρα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταφερθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) στο νησί της Σαμοθράκης, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του νησιού, που από τις περίπου 16:00 σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 έχει διακοπεί, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Αναλυτικότερα, η πυρκαγιά προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις 2 βασικές γραμμές Μέσης Τάσης του ηπειρωτικού δικτύου που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν το νησί.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε στενή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και το Λιμενικό Σώμα, δίνει αγώνα χρόνου για να μεταφερθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα Η/Ζ συνολικής ισχύος 5ΜW στη Σαμοθράκη και να αποκατασταθεί σταδιακά η ηλεκτροδότηση ολόκληρου του νησιού.

Ταυτόχρονα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ – ενισχυμένα και με τεχνικό προσωπικό συνεργαζόμενων εργολάβων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης – βρίσκονται εν αναμονή για να ξεκινήσουν άμεσα μόλις τους επιτραπεί η πρόσβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στις δύο γραμμές.