Χρήστος Χαρακοπίδης: Το νέο αφήγημα, κίνδυνος για την κυβέρνηση και τη δημοκρατία.

1829
Γράφει ο Συνταξιούχος Μαθηματικός Χρήστος Χαρακοπίδης
Το αφήγημα της σημερινής φασιστικής δεξιάς στην Ελλάδα είναι απλό και κατανοητό.
Η καταστροφή από τις φωτιές είναι αποτέλεσμα ενός ακήρυκτου και ύπουλου πολέμου, που διεξάγεται εδώ και πολύ καιρό.
Από τη μια μεριά η ορθόδοξη Ελλάδα, που κουβαλάει τη δόξα και την αίγλη των αρχαίων Ελλήνων και από την άλλη όλοι οι άλλοι αλλοθρησκοι “βάρβαροι” του ντουνιά .
Έχουν βάλει όλοι τους στόχο την Ελλάδα και προσπαθούν με κάθε μέσο να αλλοιωσουν το DNA των ενδοξων κατοίκων της και να εξαφανίσουν τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και τη θρησκεία της. Πράκτορες ξεκινούν από τα βάθη της Ασίας και της Αφρικής καμουφλαρισμενοι πρόσφυγες και μετανάστες.
Οι κοντινοί μας αιώνιοι εχθροί (Τούρκοι) βρίσκονται φυσικά στον πυρήνα της ανθελληνικης συνομωσιας.
Το Ελληνικό κράτος, στα χέρια εξωνημενων πολιτικών αποδεικνύεται ανίκανο να νικήσει σ’ αυτό τον πόλεμο. Χρησιμοποιεί μάλιστα την καταστροφή για να εγκαταστήσει ανεμογεννητριες και φωτοβολταϊκά κατ’ απαίτηση των αφεντικών της ΕΕ, που μας χρησιμοποιεί όπως θέλει, καθώς μετά τα μνημόνια το πολιτικό σύστημα τα έχει προσκυνησει και έχει δηλώσει την υποταγή του. Όλοι οι πολιτικοί και τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι τώρα είναι ίδια.
Πιθανόν αυτό το αφήγημα μέχρι τώρα βόλευε τη ΝΔ. και την κυβέρνηση της. Οι “προδότες” και οι “σύμμαχοι” των εχθρών στο εσωτερικό της Ελλαδας ήταν οι “αναρχοαπλυτοι” αριστεροί και αναρχικοί, καθώς και καποιοι μαλακουληδες φιλάνθρωποι, που ως αφελείς και απονηρευτοι δεν αντιλαμβάνονταν τον πόλεμο και μιλούσαν για ανθρώπινα δικαιώματα και ρατσισμούς. Αυτοί ήταν στο αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο.
Οι αφηγητές” ξαδερφακια”. Κάλυπτε αποτελεσματικά την κυβερνητική ανεπάρκεια με τη βοήθεια και των εξωνημενων ΜΜΕ. Αν ο κόσμος πιστεύει, ότι οι καταστροφές είναι δολιοφθορες των εχθρών δεν καταλογίζει τις ευθύνες στην ανικανότητα της κυβέρνησης να τις προλάβει ή τις αντιμετωπίσει, αλλά στις δόλιες και ύπουλες ενέργειες, που εμπεριέχει ένας ακηρυκτος πόλεμος.
Αυτή η τακτική απέδωσε εκλογικά.
Οι πολιτικοί της αντίπαλοι ηττήθηκαν κατά κράτος. Όμως εμφανίστηκαν δυναμικά στη βουλή οι σεναριογράφοι του αφηγήματος. Η ΝΔ θεώρησε ότι κέρδισε την πολιτική ηγεμονία.
Σύντομα θα διαπιστώσει, ότι είτε θα πρέπει να διαλύσει το αφήγημα και να βρεθεί αντιμέτωπη με τις πολιτικές της ευθύνες, είτε πρώτα αυτή θα βρεθεί δεμένη χειροπόδαρα από τους μέχρι πρότινος “συμμάχους”.
Γιατί πλέον το αφήγημα αλλάζει. Εφόσον το κράτος των πουλημένων πολιτικών αδυνατεί να προστατέψει τους πολίτες και χάνει τον πόλεμο από κάποιους ξυπόλυτους λαθρομεταναστες με όπλα μαχαίρια και αναπτήρες, καλούνται πλέον ανοιχτά οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Να συλλαμβανουν, να δικάζουν, να καταδικάζουν και να εκτελούν οι ίδιοι τις τιμωρίες κατά των εχθρών. Είμαστε σε πόλεμο άλλωστε. Δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και ο ένστολος ήρωας, που θα δέσει χειροπόδαρα τους “προδότες” και θα αναλάβει επίσημα τη “σωτηρία” της χώρας . Ο πολιτικός στρατός είναι ήδη έτοιμος και απειλεί ανοιχτά. Οι εν δυνάμει αντίπαλοι πολιτικά εξουθενωμενοι, εγκαταλειπουν τον αγώνα ενάντια στον παραλογισμό και τη βλακεια. Μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς τι συμβαίνει.
Η κλιματική αλλαγή είναι ασήμαντο γεγονός μπροστά στην επικίνδυνη για τη δημοκρατία πολιτική αλλαγή, που συντελείται στην κατεύθυνση του εκφασισμού της κοινωνίας μας.
Η κυβέρνηση έχει πλέον ευθύνες για τα πεπραγμένα της όχι μόνο απέναντι στους πολίτες, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.