Σακελλαροπούλου: Με αναφορές στην οπαδική βία το μήνυμά της για τον Δεκαπενταύγουστο

1630

Στον Έβρο βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου. Οι ευχές της και η αναφορά στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στο μήνυμά της.

«Ο λαός μας πάντοτε αντλούσε παρηγοριά και δύναμη από την προστατευτική παρουσία της Παναγίας», επισήμανε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ευχήθηκε “Χρόνια Πολλά” από τον ακριτικό Έβρο, καθώς παρέστη στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, για την Κοίμηση της Θεοτόκου, που έγινε στο Μητροπολιτικό Ναό Αλεξανδρούπολης, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ανθιμος.

«Γιορτάζουμε με κατάνυξη την Κοίμηση της Θεοτόκου. Και με περισυλλογή, γιατί το φετινό καλοκαίρι σημαδεύτηκε, δυστυχώς, από καταστρεπτικές πυρκαγιές και τραγικές απώλειες. Καθώς και από ένα ακόμη περιστατικό αθλητικής βίας, που οδήγησε στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, σύμπτωμα οδυνηρών παθογενειών που δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας και με το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας. Ο λαός μας, όμως , πάντοτε αντλούσε παρηγοριά και δύναμη από την προστατευτική παρουσία της Παναγίας. Γι’ αυτό και την τιμάμε, κάθε χρόνο, ως Μητέρα της Ζωής. Από τον ακριτικό Έβρο, εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά!», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κατά την άφιξη της κυρίας Σακελλαροπούλου στο Μητροπολιτικό Ναό, τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα, ενώ την υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργθα η κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον μητροπολίτη στο γραφείο του.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη συνομίλησε με φιλοξενούμενους ηλικιωμένους και μέλη του προσωπικού και ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη και μέλη των διοικητικών συμβουλίων του Γηροκομείου και του γειτονικού Κέντρου Φιλοξενίας Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός».

Να μας ξανάρθετε, είπαν οι ηλικιωμένοι στη Σακελλαροπούλου

Η κ. Σακελλαροπούλου ρώτησε τους ηλικιωμένους πώς περνούν και εκείνοι της απάντησαν ότι περνάνε καλά, είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που τους παρέχουν και νιώθουν όλοι μία οικογένεια.

«Να μας ξανάρθετε», είπαν οι ηλικιωμένοι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την χειροκρότησαν.

Ο Μητροπολίτης εξέφρασε χαρά και τιμή για την παρουσία της κ. Σακελλαροπούλου, γιατί, όπως είπε, τη σημερινή ημέρα, που συνήθως διαλέγουν για επίσκεψη κάποιο μεγάλο προσκύνημα, η ίδια επέλεξε να έρθει στην Αλεξανδρούπολη και στο Γηροκομείο. Της πρόσφερε ένα στεφάνι λέγοντας πως ένα στεφάνι αξίζει σε κάθε ηλικιωμένο και είναι το «στεφάνι της ζωής». Και στα δύο ιδρύματα φιλοξενούνται 220 άτομα και το προσωπικό που τους φροντίζει ανέρχεται σε 130 άτομα.