Υποψήφιοι… στα Πανηγύρια !

1520

Ένα απόσπασμα από κείμενο που σχολιάζει την συμμετοχή υποψηφίων αυτοδιοικητικών στα τοπικά πανηγύρια και χορούς…

Αυτό συμβαίνει σε όλη την χώρα:

…”Τα καλοκαιρινά πανηγύρια, φέτος φαίνεται ότι θα είναι περισσότερα και με μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου- σε σχέση με άλλες χρονιές- και θα αποτελέσουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους υποψηφίους στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές να ξεδιπλώσουν το επικοινωνιακό τους παιχνίδι, με στόχο, πάντα, την άγραν ψήφων.

Μαθαίνω ότι υπάρχουν σχεδιασμοί για οργανωμένη κάθοδο υποψηφίων σε κάθε πανηγύρι, πάντα με τους επικεφαλής των Συνδυασμών και οι αρμόδιοι των οργανωτικών σπεύδουν να ”κλείσουν” πρώτο τραπέζι πίστας, έτσι ώστε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν οι ”Παρατάξεις”’ θα είναι σε κοντινά Τραπέζια, ή αν οι διοργανωτές θα φροντίσουν να τους κρατάνε σε απόσταση, φοβούμενοι, ενδεχομένως, και κάποια έκτροπα, που δεν μπορούν να αποκλεισθούν…..

Προφανώς, οι διοργανωτές -που συνήθως είναι Πολιτιστικοί Σύλλογοι -θα πρέπει να φροντίσουν να κρατάνε ίσες αποστάσεις από τις αντίπαλες Παρατάξεις. Το πόσο αυτό είναι κατορθωτό, είναι ένα ζήτημα, με δεδομένο ότι κάποιοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι είναι δοσμένοι και ταυτισμένοι με προέδρους κοινοτήτων ακόμα και με τον Δήμο, απ όπου και επιχορηγούνται , σε πολλές περιπτώσεις για διάφορες εκδηλώσεις.

Οι ισορροπίες σε τέτοιες περιπτώσεις είναι, προφανώς, δύσκολο να τηρηθούν.”…