«Πράσινο Φως» από την Εισαγγελία για τα καρφιά στην Εγνατία Οδό

2115

Έγκριση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, πήρε η χρήση ειδικών “καρφιών” προκειμένου να ακινητοποιούνται τα αυτοκίνητα των  λαθροδιακινητών.

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του το STAR με μια πολύ γενναία απόφαση η Εισαγγελία στις 7 Αυγούστου με έγγραφο που έστειλε στον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης Λάμπρο Τσιάρα, δίνει το «πράσινο» φως στους αστυνομικούς να ακινητοποιούν με “καρφιά” στο δρόμο τα οχήματα των διακινητών λαθρομεταναστών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο: “για την αντιμετώπιση των κινούμενων αυτοκινήτων στο αντίθετο ρεύμα πορείας, η χρήση της έσχατης λύσης μηχανικών μέσων πρόκλησης ζημίας στα ελαστικά των προς επίτευξη αναγκαστικής ακινητοποίησης του κρίνεται σύννομη, επιτρεπτή και κατά περίπτωση πάντοτε υπό το πρίσμα της αρχής της αναλογίας και της στάθμισης των επαπειλούμενων αγαθών επιβεβλημένη”.

Ακόμα προτείνεται να χρησιμοποιείται και το γνωστό”112 προκειμένου να ειδοποιούνται οι οδηγοί που κινούνται στους επικίνδυνους δρόμους ότι υπάρχουν διακινητές λαθρομεταναστών.