Ορεστιάδα – Είναι στο χέρι μας: Η επιτυχία αυτή ανήκει κυρίως στην επιστημονική κοινότητα

765
Με χαρά και ικανοποίηση δεχθήκαμε την είδηση ότι 380 επιτυχόντες φοιτητές θα φοιτήσουν στις δύο πανεπιστημιακές σχολές της πόλης μας. Τώρα απομένει αν ο δήμος και η τοπική κοινωνία είμαστε έτοιμοι όχι μόνο να υποδεχθούμε τους φοιτητές, αλλά να τους πείσουμε να γίνουν οι ίδιοι πρεσβευτές του πανεπιστημίου και του δήμου μας γενικότερα.
Η επιτυχία αυτή που ανήκει κυρίως στην επιστημονική κοινότητα δε θα πρέπει να μας καθησυχάσει.
Τα παραδείγματα των δύο προηγούμενων ετών και της νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου μας δείχνουν πως η καταστροφή από την επιτυχία απέχουν ελάχιστα.
Εμείς επιμένουμε πως η μόνη λύση για τη σίγουρη και εύρυθμη λειτουργία των περιφερειακών πανεπιστημίων είναι η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και η συγχώνευση σχολών ίδιου επιστημονικού πεδίου και επαγγελματικών δικαιωμάτων. Φυσικά, δε θα πρέπει να παραμελούμε και την οικονομική ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της.
Η πρότασή μας για την τέταρτη πανεπιστημιακή έδρα του ΔΠΘ που φιλοξενείται στον δήμο μας είναι η ενίσχυσή της με την κτηνιατρική σχολή ώστε να γίνει ένα πλήρες γεωτεχνικό κέντρο σπουδών με παράλληλη λειτουργία σχολών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο τον πρωτογενή τομέα.
Καλωσορίζουμε όλους τους νέους φοιτητές στην πόλη μας και τους ευχόμαστε οι εμπειρίες και η γνώση που θα αποκτήσουν να είναι οδηγός για το μέλλον τους.