Ορεστιάδα: Ο Μαυρίδης ευχαρίστησε τηλεφωνικά τον Συρίγο

738
Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης: ”Επικοινώνησα σήμερα με τον π.υφυπουργό παιδείας κ.Άγγελο Συρίγο και τον ευχαρίστησα που κατά τη διάρκεια της θητείας του, είχε υιοθετήσει τη πρόταση μας για ένταξη των σχολών της πόλης μας και στο τέταρτο πεδίο επιλογών στο μηχανογραφικό των πανελληνίων εξετάσεων.
Το σημερινό αποτέλεσμα ,δικαιώνει αυτή τη πρόταση.”
Με σύνολο 380 νέων επιτυχόντων φοιτητών και φοιτητριών θα ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά στα δύο Τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα, όπως προέκυψε σήμερα από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη που έρχεται μετά από χρόνια ύφεσης και μείωσης φοιτητών, και που αποδεικνύει ότι η απόφαση να συμπεριληφθούν φέτος τα Τμήματα στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο του Μηχανογραφικού, ήταν “σωτήρια”. Σε επικοινωνία που είχε το Ράδιο Έβρος με τον Κοσμήτορα των Σχολών Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας κ. Σπύρο Γαλατσίδα, επιβεβαιώθηκε πως “η πρότασή μας προς τον κ. Συρίγο να συμπεριληφθεί η Σχολή μας στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα“, όπως εξήγησε, εξέφρασε δε τη χαρά και την ικανοποίησή του από τη νέα εξέλιξη. Παράλληλα, είναι βέβαιο πως η απόφαση των υποψηφίων να συμπεριλάβουν τα Τμήματα της Ορεστιάδας στις επιλογές τους, οφείλεται και στην άριστη επιστημονική κατάρτιση που προσφέρει η Σχολή με όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, γεγονός που πολλές φορές έχει επιβεβαιωθεί ποικιλοτρόπως, αλλά και στις συνεχείς προσπάθειες των τοπικών ακαδημαϊκών παραγόντων να επικοινωνήσουν αυτά τα πλεονεκτήματα στο Πανελλήνιο.
Όπως ανέφερε ο κ. Γαλατσίδας στο Ράδιο Έβρος, το σύνολο των νέων φοιτητών και φοιτητριών είναι ακριβώς 380 άτομα, τα 200 στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τα 180 στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, αριθμοί που προκύπτουν αθροιστικά από όλες τις κατηγορίες εισαχθέντων (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, 10% κ.λπ.).
Μένει τώρα να διαπιστωθεί πόσα άτομα από τα νεοεισαχθέντα θα κάνουν την εγγραφή τους και θα εγκατασταθούν πλέον στην Ορεστιάδα τις προσεχείς ημέρες, ώστε οι αριθμοί να αποτυπώσουν και την πραγματική αύξηση νέων φοιτητών και φοιτητριών στην πόλη.

Η αισιοδοξία, πάντως, είναι διάχυτη και τα πρώτα μηνύματα ενδεικτικά του κλίματος. Τον παρακάτω πίνακα με τους επιτυχόντες μόνο από τα ΓΕΛ δημοσιοποίησε ο πρώην Κοσμήτορας της Σχολής Σπύρος Κουτρούμπας, ο οποίος αναφέρει: “Οι βάσεις και ο αριθμός των επιτυχόντων από τα ΓΕΛ για τα Τμήματα του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα. Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες“.

Κείμενο απο το radioevros.gr