«Επισκεφθείτε την ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ»

659
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ–ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης
«Επισκεφθείτε την ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ»
Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
Φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της ΛΩΖΑΝΗΣ.
Eκατό (100) χρόνια εκπατρισμού των προγόνων μας από τα πατρογονικά χώματα.
Οι απόγονοι εκείνων των μακρυνών Ελλήνων, που όλο πίστευαν πώς “θα σωθούμε ακόμη” κατά τον ΚΑΒΑΦΗ, επιμένουν αδιάκοπα να μην λησμονούν τη ΠΑΤΡΙΔΑ .
Διότι ΠΑΤΡΙΔΑ κύριε πρωθυπουργέ είναι το μέρος εκείνο, που βρίσκουν ρυθμό οι μελωδίες στα όνειρα σου.
ΠΑΤΡΙΔΑ είναι το μέρος εκείνο, που ενώ δεν το έχεις ζήσει ποτέ, σε καλεί σαν πρόβατο απολωλός, δίνοντας λαλιά σε πέτρες, χαράδρες, φυσικό χορτάρι στα βουνά, πεσμένα ερείπια, θαμμένα καμπαναριά, κόκκαλα σπαρμένα σε κηπάρια, που ήταν κοιμητήρια, ακροθαλασσιές που στενάζουν ακόμα το «ΑΧ» στο φευγιό με τα παπόρια και την ψυχή στο στόμα.
ΠΑΤΡΙΔΑ κύριε πρωθυπουργέ είναι το μέρος εκείνο, που ενώ όλα φαντάζουν εχθρικά και ξένα, με την εμφάνιση του καταραμένου οργάνου, της ΘΕΙΑΣ ΛΥΡΑΣ, να απομαγεύονται μεμιάς και να γίνονται μέθεξη Διονύσου και χορός Κορυβάντων, που τα βήματά τους ταλανίζουν την ΓΗ μέχρι πεθαμού σε αλώνια ακαταμάχητα και απροσπέλαστα.
ΠΑΤΡΙΔΑ για μας κύριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ είναι το μέρος εκείνο, που δεν μας άφησε ποτέ να αισθανθούμε ξένοι και φιλοξενούμενοι, όσο παράλογο και περίεργο να ακούγεται.
Εμείς γνωρίζουμε και το μέρος μας γνωρίζει.
ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ χωρίς να έχουμε συνεννοηθεί.
Ως άλλος Άργος που περίμενε τον Οδυσσέα, τα χώματά μας, περιμένουν την έλευσή μας.
Αλλά η ΠΑΤΡΙΔΑ αυτή κύριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ζητά και την επίσημη ΕΛΛΑΔΑ για την οποία όλοι εμείς, πεθαμένοι, αγέννητοι νεκροί, ζωντανοί και νεκροί ΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Μόνο την ΤΙΜΗ ΜΑΣ δεν ΔΩΣΑΜΕ.
Την ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ δεν δώσαμε και κρατήσαμε εξοριζόμενοι .
Αυτό το ΑΝΤΙΔΩΡΟ το ΖΗΤΑΜΕ κύριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ.
Σας προτρέπουμε ΖΩΗΡΑ να έρθετε στην ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ, την πόλη Ελληνίδα οικουμένη εν τω ΕΥΞΕΙΝΩ ΠΟΝΤΩ, ανήμερα της πιο συγκλονιστικής εθνικοθρησκευτικής εορτής του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ στο όρος ΜΕΛΑ το 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ.
Στην ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ χοροστατούντος του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ για να δηλωθεί το ευκρινές και ασίγαστο ενδιαφέρον της ΜΗΤΡΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στην εσχατιά του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ μήτρα ηρώων, Αγίων, Ακριτών του ΓΕΝΟΥΣ.
Να περιηγηθείτε κύριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ στην πόλη αυτή, στην πλατεία της, στους ναούς της, την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, την ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΟΚΕΦΑΛΟ, τον ΑΓΙΟ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΕΥΓΕΝΙΟ, την Ιερά ΜΟΝΗ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ, τα τείχη και ανάκτορα των ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ, το λιμάνι την ΔΑΦΝΟΥΝΤΑ, το ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, τους επτά συνοικισμούς, να πάρετε την ανηφόρα για την ΜΑΤΣΟΥΚΑ, το ΔΙΚΑΙΟΣΗΜΟ, την ΛΑΡΑΧΑΝΗ με τα ψηλά τ’ ελάτεα, την Σπέλια, την ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ.
Πιείτε το ΑΓΙΟ ΝΕΡΟ του ΠΥΞΙΤΗ κύριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, που ευλογεί η ΠΑΝΑΓΙΑ και μυρίστε το Λιβάνι και Κερί όπως πουθενά αλλού, καθώς ο αέρας παρχαρί και η δείσα μπολιάζουν τα πάντα σε ένα μεθύσι οργιώδες μιας Φύσης, που αρνείται να υποταχθεί στην λήθη.
Αυτή η ΠΑΤΡΙΔΑ σας καλεί κύριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ.
100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.