Αναστάσιος Δημοσχάκης: Κοινοβουλευτική Αναφορά, προς το Υπουργείο Οικονομικών

680

 

Ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση (25/7), καταθέτοντας Κοινοβουλευτική Αναφορά, προς το Υπ. Οικονομικών!!

Στο επίκεντρο αυτής, βρίσκεται η επιστολή της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν.Έβρου, με την οποία γνωστοποιούν και διεκδικούν μία σειρά εισοδηματικού και μισθολογικού περιεχομένου αιτημάτων!

Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα αναφορά :

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ : ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΕΚΕΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΔΕΔΥ Ν. ΈΒΡΟΥ!!

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτει Κοινοβουλευτική Αναφορά  στο Προεδρείο της Βουλής, διαβιβάζοντας την Επιστολή  της Εκτελεστικής Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ν.Έβρου!!

Σε αυτή, με αφορμή του επικείμενου Ν/Σ του Υπ. Οικονομικών με θέμα «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις», γνωστοποιούν μία σειρά αιτημάτων οικονομικού περιεχομένου, και ειδικότερα εισοδηματικών και μισθολογικών διεκδικήσεων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΔΕΔΥ ΕΒΡΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» και την ψήφισή του την επόμενη βδομάδα από τη Βουλή, αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 (μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου) από τις 11.00πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 11.30πμ στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7).

Μετά από 13 χρόνια, κατά τα οποία όχι μόνο δεν δόθηκε καμία αύξηση στους Δ.Υ., αλλά καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, μειώθηκαν οι αποδοχές κατά 40%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016 – 17, μειώθηκε το αφορολόγητο, ο πληθωρισμός κι η ακρίβεια καλπάζουν, η κυβέρνηση εμπαίζει στην κυριολεξία τους Δ.Υ. με ένα επίδομα των 45€ μηνιαίως. Αυτή είναι η πραγματικότητα, η οποία, δυστυχώς αποκρύπτεται, ενώ αντιθέτως προβάλλεται χωρίς αντίλογο η κυβερνητική προπαγάνδα.

Οι απαντήσεις τόσο του υπουργού όσο και του υφυπουργού στη συνάντηση που είχαν με την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ ήταν αρνητικές σε όλα τα αιτήματα που τους τέθηκαν. Ακόμα και για πιο απλά αιτήματα που έχουν και το λιγότερο δημοσιονομικό κόστος, όπως η κατάργηση του 2% υπέρ της ανεργίας και το «ξεπάγωμα» της διετίας 2016 – 17, οι απαντήσεις ήταν αρνητικές.

Απέναντι στη στάση της κυβέρνησης και με δεδομένη την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, συνεχίζουμε να διεκδικούμε αποφασιστικά:

  • Αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό, τουλάχιστον 10% για όλους τους Δ.Υ.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • «Ξεπάγωμα» της διετίας 2016 – 17. Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων η διετία 2016 – 2017 κατά την οποία είχαν «παγώσει» οι μισθοί.
  • Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Κατάργηση της εισφοράς του 2% υπέρ της ανεργίας.
  • Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας – καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.
  • Κατάργηση της διάκρισης στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, που προβλέπει ότι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ «ανεβαίνουν» ένα μισθολογικό κλιμάκιο κάθε 2 χρόνια ενώ οι ΔΕ και ΥΕ κάθε 3 χρόνια. Μισθολογική εξέλιξη για όλους, κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας.
  • Αναπροσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου με πλήρη κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία εντός ή εκτός έδρας.
  • Αύξηση του επιδόματος παραμεθορίου για όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου και όχι μόνο για μία επαγγελματική κατηγορία, στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας του Συντάγματος.

 

Καλούμε τους Βουλευτές του νομού μας να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους υιοθετώντας και ψηφίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους.

Καλούμε σε συνέντευξη τύπου όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του νομού μας την Τετάρτη στις 10:30 στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να ενημερώσουμε τους συντοπίτες μας, για το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Για την Ε.Γ.

Ο                                                                        Ο

Πρόεδρος                                                       Γ. Γραμματέας

Τσίρτσης Παναγιώτης                                   Κουσινίδης Χαρίλαος