Λαϊκή Συσπείρωση: Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου παραδίδει τις «δευτερογενείς» διακομιδές του ΕΚΑΒ σε ιδιώτες

779

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ορεστιάδας για τις εξελίξεις στο ΕΚΑΒ.

Ένα ακόμη βήμα στην παράδοση τομέων της Υγείας του λαού στην επιχειρηματική δράση έκανε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, η οποία εκμεταλλευόμενη το νόμο 4999/2022 της κυβέρνησης της ΝΔ, προχώρησε στην ανάθεση των δευτερογενών διακομιδών σε ιδιώτες.

Πρόκειται για τις διακομιδές που πραγματοποιούνται από τα Νοσοκομεία προς τα σπίτια (περιπτώσεις εξιτηρίων), που καλούνται να τις αναλάβουν ιδιωτικές εταιρίες ασθενοφόρων ή άλλες.

Την ώρα που κατά τις δικαιολογίες των αρμοδίων υπουργείων δεν επαρκούν τα χρήματα για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε μέσα και προσωπικό,με τις πλάτες φυσικά και των τοπικών διοικήσεων που τόσο “αγαπάνε” τις ΣΔΙΤ, οι ιδιωτικές εταιρείες θα λάβουν ζεστό χρήμα για να εκτελούν αυτές τις διακομιδές και μάλιστα για συγκεκριμένες μέρες, ώρες και περιστατικά.

Για τις υπόλοιπες ώρες; Θα είναι τυχεροί οι πολίτες να ασθενήσουν κατά τη διάρκεια του 8ώρου που υπάρχει οδηγός, για παράδειγμα στα Δίκαια;

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε τη λύση.

  • Την ώρα που αυξάνονται οι αδικοχαμένοι ασθενείς, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, θύματα της εγκληματικής πολιτικής που αντιμετωπίζει τη ζωή και την υγεία μας σαν “κόστος” για τους κρατικούς προϋπολογισμούς.
  • Την ώρα που ενώ με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί περισσότεροι από 550 διασώστες και έχουν προσληφθεί μόλις 46 μόνιμοι.
  • Την ώρα που υπάρχουν εκατοντάδες άνεργοι απόφοιτοι της Σχολής Διασωστών του ΕΚΑΒ,

με την απαράδεκτη και εγκληματική ΠΝΠ μετατρέπει οδηγούς απορριμματοφόρων, πυροσβέστες και στρατιωτικούς σε διασώστες επειγόντων περιστατικών ύστερα από ολιγοήμερη εκπαίδευση.

Ήδη στη περιοχή μας, θα αναλάβουν καθήκοντα στα ΕΚΑΒ στρατιωτικοί. Πρόκειται για μία επικίνδυνη εξέλιξη που οδηγεί με μαθητική ακρίβεια σε νέες κοιλάδες των Τεμπών.

Τα τραγικά κενά δεν μπαλώνονται με οδηγούς απορριμματοφόρων και πυροσβέστες από τις δραματικά υποστελεχωμένες υπηρεσίες των ΟΤΑ και από τις αποδεκατισμένες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες εν μέσω μάλιστα αντιπυρικής περιόδου, με στρατιώτες και εργαζόμενους που δεν έχουν καμιά απολύτως επαγγελματική και επιστημονική σχέση με την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα και με την παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών περίθαλψης που έχουν ανάγκη οι ασθενείς και ο λαός.

Οι συνεχόμενες περικοπές κρατικών δαπανών για την υγεία και τη ζωή μας, βασισμένες στη διαχρονική πολιτική του “κόστους – οφέλους” έχουν στόχο, την παράδοση κερδοφόρων τομέων του δημόσιου συστήματος Υγείας, όπως οι διακομιδές, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και στα επιχειρηματικά συμφέροντα του κλάδου που θα τσεπώνουν τις εισφορές στον κλάδο της Υγείας των εργαζομένων στα πλαίσια της κατά τα άλλα δημόσιας και δωρεάν υγείας! Υπηρεσίες που έχουν πληρωθεί διπλά και τριπλά από τους εργαζόμενους μέσα από εισφορές, μέσα από άμεσες και έμμεσες πληρωμές, την άμεση και έμμεση φορολογία.

Με την υγεία και τη ζωή του λαού δεν επιτρέπεται να παίζει κανένας και δεν συμβιβαζόμαστε με τα μέτρα τους και την κοροϊδία τους. Ως “Λαϊκή Συσπείρωση” θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τους συλλόγους, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής, ώστε να έχουμε την Υγεία που αξίζουμε πραγματικά και δικαιούμαστε να απολαμβάνουμε τον 21ο αιώνα.

Ώστε να γίνουν πράξη τα εξής:

  • Να στελεχωθούν τώρα πλήρως τα Κ.Υ. Ορεστιάδας και Δικαίων, το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και τα περιφερειακά ιατρεία με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό και μέσα!
  • Να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ με το αναγκαίο μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό όλων των κλάδων (γιατροί, διασώστες, οδηγοί, τεχνικοί κλπ.). και τα εναέρια και επίγεια μέσα, για την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών σε υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και ασφαλούς διακομιδής .
  • Αποκλειστικά σύγχρονη, αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους!

ΖΑΛΟΥΦΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Εκ νέου Υποψήφιος Δήμαρχος Ορεστιάδας