«Αν έμενα»: Η συγκινητική ταινία του Γυμνασίου Νέας Βύσσας Έβρου (Video)

2600
«Υψώνονται σε σύμβολα ανθρώπινου μεγαλείου όσοι μέσα από τον θάνατο έδωσαν ζωή και όσοι μετέτρεψαν τον υπέρτατο πόνο σε υπέρτατη προσφορά»

Μια συγκινητική ταινία μικρού μήκους δημιούργησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Νέας Βύσσας Έβρου με θέμα τη δωρεά οργάνων.

Η ταινία είναι αφιερωμένη σε όσους προέβησαν στην ύψιστη αυτή πράξη αλτρουισμού και ειδικότερα στην Έμμα  από την Κρήτη, τον 6χρονο Θωμά από τα Γρεβενά και τον 21χρονο Δημήτρη, τον ποδοσφαιριστή από τη Πάτρα, με σεβασμό στη μνήμη τους. 

Δείτε τη συγκλονιστική ταινία:

Η υπόθεση

Η Ελπίδα, μία φοιτήτρια Ιατρικής, μία κοπέλα γεμάτη όνειρα, σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα και η οικογένειά της δωρίζει τα όργανά της σε τέσσερις νέους ανθρώπους, έναν τυφλό ζωγράφο, μία νεφροπαθή χορεύτρια, έναν ειδικευόμενο καρδιοπαθή γιατρό και ένα φιλόδοξο ποδοσφαιριστή με πνευμονική ανεπάρκεια, που εκπληρώνουν αυτοί τα δικά της όνειρα. Μέσα από τις εγκιβωτισμένες ιστορίες τους προβάλλεται η μεγαλύτερη πράξη αλτρουισμού και ανιδιοτέλειας και υψώνονται σε σύμβολα ανθρώπινου μεγαλείου όσοι μέσα από τον θάνατο έδωσαν ζωή και όσοι μετέτρεψαν τον υπέρτατο πόνο σε υπέρτατη προσφορά.

Έπαιξαν οι μαθητές/τριες (κατ΄ αλφαβητική σειρά): –

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Γιατρός): Δεσπούδης Δημήτριος-Μάριος – Α΄ Γυμνασίου

-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Χορεύτρια): Θεοδωρακίδου Αναστασία – Γ΄ Γυμνασίου

-ΕΛΠΙΔΑ (Φοιτήτρια Ιατρικής): Ρέκκα Μαρία – Α΄ Γυμνασίου

-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Ποδοσφαιριστής): Ρέκκας Παναγιώτης – Γ΄ Γυμνασίου

-ΘΑΝΟΣ (Ζωγράφος): Τριανταφυλλίδης Αθανάσιος – Α΄ Γυμνασίου

Εικονοληψία-Μοντάζ-Μουσική επιλογή: Πασχάλης Αναστασιάδης

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Αθανασία Ζάχου

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/422109_emena-i-sygkinitiki-tainia-toy-gymnasioy-neas-byssas-ebroy-video?fbclid=IwAR1EQCzLXOPWnR02omKgUJkXgDUCXvMZPQlMo97q8dDTrygTQhkiWiqQ25U