«Η φωνή των νέων, η φωνή της Ευρώπης»

473
🇪🇺
Γιορτάσαμε την ημέρα της Ευρώπης στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, όπου μιλήσαμε για τον ρόλο των νέων στην Ευρώπη μαζί με νέους, μαθητές των σχολείων, ενώ ακόμη τα σχολεία που συμμετείχαν στην εκδήλωση βραβεύτηκαν από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμια Έβρου. Την εκδήλωση με τίτλο, «Η φωνή των νέων, η φωνή της Ευρώπης», διοργάνωσε το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμος Αλεξανδρούπολης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν παρουσιάζοντας τις δράσεις τους, το Γενικό Λύκειο Σουφλίου, το Γενικό Λύκειο Διδυμοτείχου, το Γενικό Λύκειο Τυχερού και το 4ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα, «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» .
Ακόμη, συμμετείχαν το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο μετέχει σε πρόγραμμα #ErasmusPlus, ενώ η εκδήλωσε άρχισε με το τραγούδι του 4ου Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο συμμετείχε στο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European School Radio.
Επίσης, διαδικτυακή τοποθέτηση για την ημέρα της Ευρώπης, 9η Μαΐου, έκανε η υπεύθυνη επικοινωνίας της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, κα. Εύη Γεωργίτση.
Την εκδήλωση συντόνιζε το στέλεχος του Κέντρου μας, Δήμητρα Δορουγιδένη, ενώ χαιρετισμό απηύθηναν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Παιδείας και Νέας Γενιάς, κ.Θεόδωρος Βουρδόλης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κ.Ιωαννης Μπόγδης και ο επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκή Πληροφόρησης ΑΜ – Θ, Παναγιώτης Μπαρδάκης.
Σε κάθε περίπτωση, την παράσταση έκλεψαν οι μαθητές των σχολείων, οι οποίοι βραβεύτηκαν για τη συνεισφορά τους στο δημόσιο διάλογο και για τη διαμόρφωση της ενεργούς πολιτειότητας και τις δράσεις τους. Τους επιβραβεύουμε και απ’ αυτό το βήμα και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία.