“Μας έχουν εγκαταλείψει στη Σαμοθράκη” – Ο Βασίλης Τσολακίδης στην Σαμοθράκη

589
Συνάντηση του Υποψηφίου βουλευτή Έβρου με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Βασίλη Τσολακίδη με τον παραγωγό του σπάνιου πικρόμελου της Σαμοθράκης κ. Γιώργο Βασιλούδια.
Μόνο στη Σαμοθράκη παράγεται το “Ανοιξιάτικο πικρόμελο”.
Πρόκειται για μια ειδική κατηγορία μελιού που επείγει να πάρει την πιστοποίηση Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. (ΠΟΠ)”.
Το πικρόμελο Σαμοθράκης, (νησιού με πλούσια χλωρίδα όπου απαντώνται περί τα 440 είδη φυτών), κατατάσσεται ως ένα από τα καλύτερα σε ποιότητα στον κόσμο. Τέσσερα φυτά (η Αντράκλα, η Ερείκη, το Άριο και ο Φράξος) τα οποία ανθίζουν την Άνοιξη, συμβάλλουν στην παραγωγή του συγκεκριμένου μελιού το οποίο έχει πικρή γεύση, σκούρο χρώμα, με μοναδικές αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Ο παραγωγός κ. Γιώργος Βασιλούδιας ξενάγησε τον κ. Τσολακίδη στα μελίσσια του και στην περιοχή των Θερμών όπου αυτήν την εποχή αρχίζει την συγκομιδή του σπάνιου αυτού μελιού.
Η χαρά του για το σπάνιο αυτό μέλι εκφράστηκε ταυτόχρονα με την αγανάκτηση του για την εγκατάλειψη του νησιού από την πολιτεία.
Σήμερα στη Σαμοθράκη είναι λιγοστοί οι μελισσοκόμοι. Διαμαρτύρονται για τον υψηλό ΦΠΑ, την υπερβόσκηση η οποία μειώνει την χλωρίδα και την ανεξέλεγκτη κατασκήνωση τουριστών στην περιοχή των Θερμών.
Ο κ. Τσολακίδης εξέφρασε την αυτονόητη συμπαράσταση του σε κάθε δίκαιο αίτημα του κλάδου των παραγωγών μελιού.