Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασίλης Τσολακίδης

538

Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασίλης Τσολακίδης όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρό της κΝίκο Γρηγοριάδη .

*Κατά την συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακά στελέχη της Ένωσης Έβρου συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, καθώς και οι εξελίξεις στο συνεταιριστικό κίνημα. Ειδικότερα, συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα με το εκρηκτικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια στα αγροτικά εφόδια, τα λιπάσματα και όλα τα αγροτικά εφόδια τα τελευταία χρόνια.”Ζητήματα τα οποία γνωρίζει καλά….” όπως είπε ο κΓρηγορίαδης για τον κ Τσολακιδη. “
“Από τον κ Τσολακιδη έχουν αναπτυχθεί κατ’ επανάληψη προτάσεις και παρεμβάσεις του στο παρελθον από την πλευρά του και απο την θέση του ως πρόεδρος του ΚΑΠΕ και με τις νομοθετικες του πρωτοβουλίες για μια σειρά ενεργειακά θέματα που αφορουσαν τον αγροτικό κόσμο”
“Η ακρίβεια και οι συνεχείς ανατιμήσεις στα γεωργικά εφόδια, η τιμή – ρεκόρ του πετρελαίου και οι παράλογες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα των γεωτρήσεων , έχουν οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο στο να βιώνει καταστάσεις άνευ προηγουμένου. Ταυτόχρονα η ακρίβεια στη μεταφορά των αγροτικών προιοντων, θέτουν σε κίνδυνο την αγροτική οικονομία της χώρας με την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας των Ενώσεων αλλά και της παραγωγικής γης εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών» ανεφέρε στην σύσκεψη οκΓρηγοριαδης. τονίζοντας: «Από την πλευρά μας, εκτός από τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, έχουμε καταθέσει και σειρά προτάσεων για να υποστηριχθούν οι άνθρωποι του μόχθου.για να σταματήσει ο πολυκερματισμος των αγροτικων εκτασεων για το αγροτικό πετρέλαιο και την μείωσή του, μαζί με τον ΦΠΑ σε όλα τα καύσιμα, νέες ενεργειακές επιλογές και μέτρα για την μείωση του κόστους στα αγροτικά εφόδια, άμεση παροχή ρευστότητας στην πρωτογενή παραγωγή, , προσαρμογή του Στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ στις ιδιαίτερες συνθήκες και την θωράκιση του πρωτογενούς τομέα για την αντιμετώπιση των κρίσεων αξιοποίηση των εργαλείων στήριξης που ανακοινώνει η Ε.Ε.,” κ.α.
 Ο κ Τσολακίδης ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη τον ανασχεδιασμό της ενεργειακής πολιτικής σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προκειμένου να ενταχθεί στον σχεδιασμό χρηματοδοτήσεων και η πρωτογενής παραγωγή που σήμερα απουσιάζει από τον κυβερνητικό σχεδιασμό.”Οι αγροτικές ενώσεις σημείωσε ο κΤσολακίδης “μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους φορείς πρέπει ενιαία και όλοι μαζί όπως εγινε και στην περίπτωση του χρυσού να
 προτείνουν και να επιβάλουν στην πολιτεία συγκεκριμένες, ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις για τον Έβρο.”
“#Δυστυχώς όμως, η πολιτική βούληση 4 χρόνια τώρα από την κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, απουσιάζει εκκωφαντικά. Κι αυτό οδηγεί σε αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο όλης της χώρας».