Επίσκεψη Βασίλη Τσολακίδη στην επιτυχημένη πράσινη επιχείρηση του Έβρου “ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΕ”

830
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στηρίζει το επιχειρείν που ασκείται σε όφελος της τοπικής και εθνικής οικονομίας με σεβασμό στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους.
Σήμερα επισκέφθηκα μια επιτυχημένη επιχείρηση του Έβρου στην Αλεξανδρούπολη την ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Ε. Την θεωρώ παράδειγμα προς μίμηση για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας. Συναντήθηκα με την επιχειρηματία κα ΔΕΤΣΑΡΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ και ξεναγήθηκα στις εγκαταστάσεις  της επιχείρησης. Από το 1970 μέχρι και σήμερα λειτουργεί παράγοντας ζωοτροφές, αξιοποιώντας τον πρωτογενή τομέα, μια πραγματικά Πράσινη επιχείρηση.
Η έδρα της αρχικά ήταν στην Αμφιτρίτη.  Ξεκίνησε ως μικρή εταιρία, αλλά με πολύ σκληρή δουλειά, αγάπη και ακλόνητους στόχους, κατόρθωσε να αποκτήσει το 1980 ιδιόκτητους χώρους στην Άνθεια Αλεξανδρούπολης .
>> Δημιούργησε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών, ένα εργοστάσιο αφυδάτωσης χλωρής μηδικής, σιλό  χωρητικότητας 25.000 τόνων για αποθήκευση δημητριακών και άλλων πρώτων υλών, χημείο και αργότερα μονάδα παρασκευής pellets ξύλου.
> Στον ίδιο χώρο   το 1990, δημιούργησε νέα μονάδα με την επωνυμία BOBOS Α.Ε.Β.Ε., παρασκευής τροφών για κατοικίδια ζώα (σκύλους και γάτες) και η οποία εδώ και ένα χρόνο εμπορεύεται pellets ξύλου για καυστήρες και σόμπες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
> Όπως μου είπε η κ.Δετσαρίδου, συμβουλεύει τους νεότερους συνεργάτες της λέγοντας “Στοχεύουμε στο Άριστο για να φτάσουμε στο μέτριο”.
Κατά την άποψη μου επιχειρήσεις που σέβονται το περιβάλλον, στηρίζουν την οικονομία και τηρούν απαρέγκλιτα την εργασιακή νομοθεσία, δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί. Η κ.Δετσαρίδου ακολουθεί αυτές τις αρχές, Είναι ιδιαίτερα θετικό πρωτοπόρες γυναίκες-επιχειρηματίες να ηγούνται εταιρειών εμπνέοντας στο σύνολο των εργαζομένων αρχές και αξίες. Το μέλλον ανήκει σε όσους υιοθετούν την καινοτομία, εργάζονται συλλογικά και με εντιμότητα.
> Τέλος οφείλω για άλλη μια φορά να τονίσω ότι επιχειρήσεις που αξιοποιούν ντόπιες πλουτοπαραγωγικές πηγές, προσθέτουν αξία στην περιοχή και ενισχύουν την καλά αμειβόμενη απασχόληση χρειάζονται την μέριμνα από την πολιτεία και κίνητρα ώστε να αντέξουν στον σκληρό ανταγωνισμό, κυρίως ως προς το υπερβολικό μεταφορικό κόστος που έχουν βρισκόμενες μακριά από τις μεγάλες αγορές.