Η ΔΟΥΜΠΙΑ στην κορυφή των Superior Taste Award

900

Οι πηγές ανθρακούχων φυσικών μεταλλικών νερών είναι σπάνιες ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα υπάρχουν μόλις τρείς. Μία από αυτές βρίσκεται στους Αγίους Αποστόλους, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, περιτριγυρισμένη από ένα δάσος αιωνόβιων βελανιδιών. Εκεί αναβλύζει το περίφημο ανθρακούχο νερό ΔΟΥΜΠΙΑ το οποίο και φέτος βρέθηκε στην κορυφή της διεθνούς αναγνώρισης, κατακτώντας τα τρία αστέρια που αντιστοιχούν στην ανώτατη διάκριση του διαγωνισμού Superior Taste Awards 2023.

Η εκρηκτική του δροσιά και η υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και ασβέστιο ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τους κριτές του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης, ενός εκ των εγκυρότερων και ανεξάρτητων οργανισμών για την προώθηση και αναγνώριση τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης, να του απονείμουν την αριστεία.

Το ΔΟΥΜΠΙΑ είναι ένα ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό, που εμπεριέχει διοξείδιο του άνθρακα από την πηγή. Η πηγή ΔΟΥΜΠΙΑ, γνωστή από το 1445, φημίζεται για τα πετρώματα υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο και μαγνήσιο, καθώς επίσης και μέταλλα πολύτιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όλα αυτά μαζί καθιστούν το ΔΟΥΜΠΙΑ ένα εξαιρετικό ανθρακούχο νερό, μοναδικής απόλαυσης.

Ένα γαστρονομικό νερό που αναζωογονεί, απελευθερώνει και απογειώνει τις αισθήσεις με τις ανάλαφρες φυσαλίδες του.