4 συνήθειες που σε κάνουν αδιαμαρτύρητα κομψή

6190

Θα μπορούσατε να ρωτήσετε 100 άτομα, «τι σημαίνει να είσαι κομψός;» και οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν ότι η κομψότητα έχει να κάνει με την εμφάνιση. Εξάλλου, πρέπει να είσαι ελκυστικός αν θέλεις να κάνεις τα κεφάλια να γυρίζουν.

Τι θα γινόταν όμως αν σου έλεγα ότι η κομψότητα δεν έχει να κάνει πολύ με την εμφάνιση;

Η κομψότητα έχει να κάνει περισσότερο με τη στάση σας παρά με την εμφάνισή σας. Έχει να κάνει με το τι πιστεύεις, πώς συμπεριφέρεσαι και πώς βλέπεις τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεστε πολυτελείς μάρκες ή φανταχτερά αυτοκίνητα για να είστε κομψοί. Μπορείτε να ακολουθήσετε έναν διαφορετικό δρόμο και να δουλέψετε με τον εαυτό σας.

  1. Εκτιμήστε την ιδιωτικότητα.

Οι κομψοί άνθρωποι εκτιμούν την ιδιωτικότητά τους επειδή αφιερώνουν το χρόνο τους.

Φανταστείτε ότι πηγαίνετε για ένα πρώτο ραντεβού με μια γυναίκα και αυτή σας λέει κάθε μικρή λεπτομέρεια της ζωής της. Μέχρι το τέλος της νύχτας, ξέρεις την οικογένειά της, τα τραύματα, τα όνειρά της, ακόμα και πόσες φορές τρώει την ημέρα.

Όταν μοιράζεσαι υπερβολικά, θεωρείσαι απελπισμένος.

Υπάρχουν δύο λόγοι που σε κάνουν να απελπίζεσαι να μοιράζεσαι υπερβολικά. Το πρώτο είναι ότι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας μόνοι σας και θέλετε να νιώσετε ότι σας ακούνε. Το δεύτερο είναι ότι πιστεύεις ότι το ραντεβού σου θα φύγει σύντομα και πρέπει να βιαστείς πριν τελειώσει.

Οι άνθρωποι πρέπει να κερδίσουν το δικαίωμά τους να σε γνωρίζουν. Μην δίνετε τον εαυτό σας σε μια ασημένια πιατέλα.

Τι να κάνω:

Υπάρχει ένας λόγος που δεν λέτε τα πάντα για τη ζωή σας σε άτομα που δεν γνωρίζετε: Η ζωή σας είναι δική σας. Δεν πρέπει να δώσετε αυτή την οικειότητα σε κανέναν ανόητο που μπήκε στο προφίλ σας στο Tinder επειδή έψαχνε βίζιτα.

Οι κομψοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι είναι προνόμιο να μαθαίνουν τα μυστικά τους.

Δείτε πώς:

  • Βρείτε υπέροχες φιλίες για να σας ακούσουν. Με αυτόν τον τρόπο, νιώθετε ότι έχετε αρκετή υποστήριξη για να αντιμετωπίσετε προκλήσεις.
  • Επαναπροσδιορίστε τις σχέσεις. Αν φοβάσαι ότι θα φύγουν, ίσως θα έπρεπε απλώς να τους αφήσεις. Οι σχέσεις αλλάζουν τη ζωή. Θέλετε κάποιον που πραγματικά καταβάλλει προσπάθεια και συνδέεται μαζί σας. Ανεβάστε λοιπόν τον πήχη και αφήστε αδιάφορους να φύγουν.

Δεν μπορείτε να επιβάλλετε την οικειότητα και δεν πρέπει να το θέλετε. Χρειάζεται χρόνος για να χτιστεί εμπιστοσύνη.

  1. Μην αναζητάτε την έγκριση των ανθρώπων.

Όλοι θέλουν να είναι αρεστοί. Όποιος σου πει το αντίθετο λέει ψέματα. Είμαστε κοινωνικά πλάσματα και, ανεξάρτητα από το πόσο σίγουροι είστε, μέρος σας εξακολουθεί να θέλει την έγκριση των άλλων. Αλλά υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στο να είσαι αρεστός και να αναζητάς έγκριση.

Είναι εύκολο να πέσουμε σε μια παγίδα και να αφήσουμε άλλους να υπαγορεύουν τις πράξεις μας. Το επόμενο πράγμα που ξέρετε, λέτε ναι όταν θέλετε να πείτε όχι, να αναλάβετε μια δουλειά που δεν σας αρέσει και ακόμη και να αλλάξετε τον τρόπο που ντύνεστε.

Μόνο που δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που είσαι. Ακόμα και οι γυναίκες συνοδοί πολυτελείας βγάζουν μια σιγουριά.

Αν αλλάξετε αυτό που είστε για να σας αρέσουν, δεν σας αρέσουν για αυτό που είστε. Στα άτομα που θέλετε να εντυπωσιάσετε θα αρέσει μια ψεύτικη εκδοχή σας, όχι η πρωτότυπη.

Θα σας φανεί μη αυθεντικό.

Τι να κάνω:

Δεν ζείτε σε μια φούσκα: Πρέπει να σκεφτείτε πώς συμπεριφέρονται και ταιριάζουν οι άλλοι άνθρωποι. Φανταστείτε ότι είστε δικηγόρος που φοράει αθλητικά ρούχα στο γραφείο. Οι πελάτες σας δεν θα σας πάρουν στα σοβαρά, σωστά;

Η εικόνα σου έχει σημασία. Αλλά οι κομψοί άνθρωποι ξέρουν ποιοι είναι.

Εάν δυσκολεύεστε, μπορείτε να ξεκινήσετε απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις:

  • Ποιες είναι οι αδιαπραγμάτευτες αξίες σας;
  • Ποια είναι τα πράγματα που δεν θα ανεχόσουν ποτέ;
  • Τι περιμένεις από τον εαυτό σου;
  • Τι περιμένεις από τους άλλους;

 

Είναι η ζωή σου. Μπορεί να λάβετε συμβουλές, αλλά μπορείτε να πάρετε τις αποφάσεις σας (και να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες).

  1. Επαφή με τα μάτια.

Η επικοινωνία ξεπερνά τα λόγια. Η γλώσσα του σώματός σας λέει πολλά για τον εαυτό σας.

Η οπτική επαφή ακούγεται σαν μια μικρή λεπτομέρεια, αλλά δημιουργεί μια σύνδεση.

Οι κομψοί άνθρωποι είναι κύριοι της επικοινωνίας. Ξέρουν ότι είναι αγενές να κάνεις τους άλλους να νιώθουν ανήκουστοι, γι’ αυτό καταβάλλουν προσπάθεια σε κάθε συζήτηση. Αυτό σημαίνει: Μην ελέγχετε το τηλέφωνό σας κάθε λεπτό και ενδιαφέρεστε πραγματικά για το τι λένε οι άλλοι.

Εξάλλου, η οπτική επαφή δείχνει αυτοπεποίθηση και σας κάνει να φαίνεστε προσιτοί.

Τι να κάνω:

Δεν μπορείτε να αλλάξετε μια αρνητική συμπεριφορά αν δεν το γνωρίζετε. Έτσι, το πρώτο βήμα είναι να παρατηρήσετε πώς αντιδράτε όταν μιλάτε σε άλλους.

  • Αισθάνεστε αποσπασμένοι;
  • Διατηρείτε οπτική επαφή;
  • Κυκλοφορείτε πάρα πολύ;
  • Θυμάστε τι είπαν μετά;

 

Είναι πολύ απλό: Όταν παρατηρήσετε ότι κοιμάστε, επιστρέψτε στη συζήτηση. Μπορείτε να προσθέσετε άλλες μη λεκτικές ενδείξεις, ώστε οι φίλοι σας να γνωρίζουν ότι ακούτε, όπως να γνέφετε και να χαμογελάτε (αλλά μην είστε ανατριχιαστικοί).

  1. Οργανώστε τη ζωή σας.

Η πραγματικότητά σας είναι μια αντανάκλαση του εαυτού σας. Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω: Όταν δεν είστε οργανωμένοι μόνοι σας, δεν θα είστε οργανωμένοι με άλλους.

Φανταστείτε έναν φίλο που αργεί συνεχώς, ξεχνά τα γενέθλιά του και δεν θυμάται να στείλει μήνυμα. Δεν θα έλεγα ότι αυτός ο φίλος σημαίνει να βλάψει άλλους. Αλλά θα λέγατε ότι είναι κομψό άτομο;

Η οργάνωση σε κάνει κομψό γιατί σε κάνει διακριτικό. Αλλά μπορείτε να είστε προσεκτικοί με τους άλλους μόνο όταν οργανώνετε τη ρουτίνα σας.

Τι να κάνω:

Η οργάνωση ακούγεται βαρετή (γιατί είναι).  Όταν δεν μπορείς να συνενώσεις τη ζωή σου, μοιάζεις με παιδί που χρειάζεται τη μαμά για να οργανώσει τα πράγματά σου.

Οι κομψοί άνθρωποι δεν φοβούνται να κάνουν βαρετά πράγματα, αν αυτό σημαίνει να έχουν μια καλύτερη ζωή.

Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές για να αρχίσετε να οργανώνετε τη ζωή σας:

  • Καταγράψτε τα έξοδά σας.
  • Χρησιμοποιήστε τα Σαββατοκύριακα για να οργανώσετε την εβδομάδα που ακολουθεί.
  • Χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο για να σημειώσετε τα ραντεβού σας.
  • Αποκλείστε μία ώρα κάθε λίγες μέρες για να απαντάτε σε μηνύματα που ξεχάσατε.