Πρόταση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Φαλέκα στον Δήμαρχο του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη

851

Πρόταση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Φαλέκα στον Δήμαρχο του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη:

Να διεκδικήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης «εκ νέου» από τον TAP πρόσθετες ποσότητες θερμικής ενέργειας

Κύριε Δήμαρχε,

Θεωρώ σκόπιμο και χρήσιμο για τον Δήμο μας, προς όφελος της ευρύτερης περιοχής, να σας προτρέψω για κάποιες διεκδικήσεις που μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα προστεθούν στις ήδη παλαιότερες, επιτυχείς διεκδικήσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που υλοποιούνται βήμα βήμα για την ενεργειακή θωράκιση του Δήμου μας.

 

Με τον TAP και την Τηλεθέρμανση Φερών συνεχίζει το έργο της ωρίμανσης και είναι θετικότατο για τον τόπο μας. Όπως επίσης το ίδιο θετικά συνεχίζει να προχωρά και η Γεωθερμική ενέργεια με την εργολαβία στην περιοχή της Τραϊανούπολης.

 

Στην πόλη της Αλεξανδρούπολης το Φυσικό αέριο με τη ΔΕΠΑ-ΔΕΔΑ έχει καλή εξέλιξη όπως είχαμε ζητήσει με τις μετρήσεις μας σε δίκτυα, κι έτσι με όλα τα παραπάνω και στις τρείς Δημοτικές ενότητες μας προχωρά ο σχεδιασμός και η υλοποίηση, για χρήση και όφελος σχεδόν στο σύνολο των κατοίκων μας, με στόχο έναν ενεργειακά σύγχρονο Δήμο, με σοβαρή, σύγχρονη κι ελπιδοφόρα θετική απεξάρτηση από ρύπους θερμικής ενέργειας, όπως έχουμε σχεδιάσει & υλοποιείται.

σας προτρέπω για τα παρακάτω,

 

– Να διεκδικήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης «εκ νέου» από τον TAP πρόσθετες ποσότητες θερμικής ενέργειας, διότι εμείς είχαμε εξασφαλίσει για την τηλεθέρμανση Φερών τις ποσότητες (1000 κυβικά ανά ώρα) με θερμοκρασία (120 βαθμούς κελσίου) της «πρώτης φάσης» του έργου από τις ποσότητες διέλευσης.

Αυτόν τον καιρό όμως ο TAP σχεδιάζει την «επαύξηση της δυναμικότητας» και θα είναι θετικότατο να «εξασφαλιστεί επιπροσθέτως», ώστε να δίδεται δωρεάν κι αυτή η πρόσθετη θερμική ενέργεια στον Δήμο Αλεξανδρούπολης όπως στο παρελθόν πράξαμε επιτυχώς, για μελλοντικές χρήσεις προς τον Αγροτικό τομέα της ευρύτερης περιοχής μας για παραγωγή και μεταποίηση.

Όπως επίσης θα ανοίξει κι ένας νέος δρόμος διεκδικήσεων μελλοντικών για μια ‘’Διαδημοτική συνεργασία’’ με τον όμορο Δήμο Σουφλίου, ‘’γιατί όχι’’ σε μια «αγροτική και αστική Τηλεθέρμανση και στην περιοχή του Τυχερού, θωρακίζοντας αναπτυξιακά, παραγωγικά και οικονομικά όλη την περιφέρεια μας πλησίον του Δήμου Αλεξανδρούπολης».

Ιωάννης Φαλέκας

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Αλεξανδρούπολης