Σουφλί: Συναντήσεις του Δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου

925

Συναντήσεις του Δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου, με τους Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού

Συναντήσεις στην Αθήνα, με τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού, είχε την εβδομάδα που μας πέρασε ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος.

Στόχος του κ. Καλακίκου ήταν να προωθήσει την επίλυση προβλημάτων του Δήμου, που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο προαναφερόμενων Υπουργείων. Υπέβαλλε συγκεκριμένα αιτήματα, καταθέτοντας μάλιστα προτάσεις για τις λύσεις που μπορούν να δοθούν και δεν έκρυψε την ικανοποίηση του, για το άριστο κλίμα που κυριάρχησε στις συναντήσεις αυτές και τη διάθεση συνεργασίας και ανταπόκρισης που υπήρξε στα ζητήματα αυτά.

Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Δήμαρχος Σουφλίου συναντήθηκε με τους Γενικούς Γραμματείς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδα Χριστόπουλο και Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Θανάση Στάβερη. Αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές του δήμου Σουφλίου, αλλά και η ίδια η πόλη, με τις ταχύτητες του ίντερνετ και ζήτησε την παρέμβαση τους προς τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να βρεθούν άμεσες λύσεις. Όπως χαρακτηριστικά τους ανέφερε, δεν είναι δυνατόν στην εποχή του 5G, να μην μπορούν οι κάτοικοι πολλών περιοχών του δήμου Σουφλίου να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο και τις άλλες ψηφιακές υπηρεσίες.

Ζήτησε στήριξη για την προσέλκυση «Ψηφιακών Νομάδων»

Ο κ. Καλακίκος ζήτησε, επίσης, από τους δύο Γενικούς Γραμματείς Λεωνίδα Χριστόπουλο και Θανάση Στάβερη, τη στήριξη του Υπουργείου Διακυβέρνησης, για την προσέλκυση «Ψηφιακών Νομάδων»  στον Δήμο Σουφλίου. Επικαλέστηκε το νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2021, με τον οποίο δίνεται έκπτωση 50% στον φόρο εισοδήματος για τους «Ψηφιακούς Νομάδες» που θα εγκατασταθούν στη χώρα μέσα στο έτος και η οποία φοροαπαλλαγή  θα έχει διάρκεια επτά ετών. Τους επεσήμανε ότι, το Σουφλί ως περιοχή έχει αρκετά πλεονεκτήματα, που θα μπορούσαν να προσελκύσουν από διάφορες χώρες του εξωτερικού για διαμονή τα άτομα αυτά, που ως γνωστόν επιλέγουν να εργάζονται απομακρυσμένα, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και μπορεί να είναι υπάλληλοι κάποιας εταιρείας ή αυτοαπασχολούμενοι. Έτσι, θα δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία επισκεπτών, που μπορεί μάλιστα να παραμείνει στην περιοχή για αρκετό χρονικό διάστημα.

Βοήθεια από το Υπουργείο Τουρισμού για την

Προβολή και τουριστική ανάδειξη του δήμου Σουφλίου

Στη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Τουρισμού με τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Βίκυ Λοϊζου, ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος έθεσε ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική ενδυνάμωση της τουριστικής προβολής του Δήμου Σουφλίου, εντός και εκτός Ελλάδας. Της ανέφερε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να αναδειχθούν και να προβληθούν μέσα από όλες τις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, είτε αυτές αφορούν έντυπα διαφόρων μορφών που εκδίδονται σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και την ψηφιακή προβολή και διαφήμιση της χώρας μας εντός και εκτός Ελλάδας. «Το Σουφλί δικαιούται να πάρει το μερίδιο που αξίζει και του αναλογεί, στον προγραμματισμό τον οποίο καταστρώνει και υλοποιεί κάθε χρόνο το Υπουργείο σας, για την προσέλκυση τουριστών από κάθε περιοχή. Γιατί συνδυάζει πάρα πολλά στοιχεία, τα οποία ενδιαφέρουν και μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κ. Λοίζου ο Δήμαρχος του Σουφλίου.