Η Φωτογραφία της ημέρας: Μαμά Τάμπλετ…

975

Όσο σημαντικό είναι ο γονιός να μην επαινεί τη μη αποδεκτή συμπεριφορά, τόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνά να επιβραβεύει και να επαινεί κάθε καλή συμπεριφορά του παιδιού και ιδιαίτερα την αυθόρμητη!!!

Τι ζητάει…σήμερα;

Τάμπλετ ;;;;;

 

(Πόση ώρα να αφήνω το παιδί να παίζει με ηλεκτρονικά παιχνίδια;

Η χρήση του tablet και του smartphone μπορεί να είναι ακόμα και εποικοδομητική για το παιδί -αρκεί να γίνεται με όρους!

Το παιδί σας σάς παρακαλάει να το αφήσετε να παίξει λίγο ακόμα με το αγαπημένο του ηλεκτρονικό παιχνίδι κι εσείς αναζητάτε ποιο είναι το καλύτερο και πιο ασφαλές όριο στη χρήση του; Σας έχουμε καλά (και κακά) νέα! Σύμφωνα με έρευνα Ισπανών επιστημόνων, τα παιδιά που παίζουν με videogames έχουν πιο γρήγορες αντιδράσεις και καλύτερες σχολικές επιδόσεις σε σχέση με αυτούς που δεν παίζουν καθόλου! Από την άλλη, λειτουργίες όπως η μνήμη και η συγκέντρωση της προσοχής δεν φαίνεται να επηρεάζονται από το εάν κάποιο παιδί παίζει τέτοιου είδους παιχνίδια ή όχι. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως για τα παιδιά που έκαναν κατάχρηση, παίζοντας οχτώ ώρες την εβδομάδα, τα οφέλη που συνδέονται με τα βιντεοπαιχνίδια εκμηδενίζονταν, ενώ όσα έπαιζαν εννέα ώρες την εβδομάδα είχαν επιπλέον κοινωνικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς! Τέλος, όσο περισσότερες ώρες ασχολούνταν με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια τόσο περισσότερο περιορίζονταν οι ώρες που αφιέρωναν στον ύπνο.

Το συμπέρασμα

Ο χρόνος που θεωρείται ασφαλής -ή ακόμα και εποικοδμητικός- σε ό,τι αφορά την ενασχόληση με τα videogames είναι το πολύ μία ώρα την ημέρα ή έως 8 ώρες την εβδομάδα. Περισσότερες ώρες -π.χ. μία ώρα τις καθημερινές και δύο τα Σαββατοκύριακα- θεωρούνται επιζήμιες για παιδιά έως 11 ετών. Επιπλέον, είναι σημαντικό η ενασχόληση αυτή να εναλλάσσεται με άλλες δραστηριότητες που έχουν ανάγκη τα παιδιά σ’ αυτή την ηλικία, όπως σπορ, επιτραπέζια παιχνίδια, δραστηριότητες με την οικογένεια κ.λπ. Από κάθε άποψη, λοιπόν, είναι θέμα ισορροπίας! )

Πηγή: Mamamia.gr